SA TITOVIM LIKOM NA TI: Nebojša Dugalić - Dugo sam priželjkivao da igram Broza

Ivan LOVRIĆ

25. 04. 2021. u 08:15

U NOVOJ TV seriji "Jovanka Broz i tajne službe" Josipa Broza igra Nebojša Dugalić.

СА ТИТОВИМ ЛИКОМ НА ТИ: Небојша Дугалић - Дуго сам прижељкивао да играм Броза

Foto: M. Anđela

Pošto drugi put glumi Tita, sa njegovim likom je gotovo na ti. Ne samo o doživotnom predsedniku SFRJ, već o još nečem iz života ovdašnjeg, razgovarali smo sa našim istaknutim glumcem.

* Kako ste reagovali na ponudu da igrate Tita?

- Dugo sam priželjkivao da se pojavi prilika da igram taj lik. Odavno sam uočio svoju neverovatnu fizičku sličnost sa njim. Ta želja mi se ostvarila u filmu "Budi bog s nama" i sada, evo, u ovoj igrano-dokumentarnoj seriji.

* Kako ste se pripremali za ulogu?

- Nije bilo nekih posebnih priprema, pošto sam već imao prilike da se bavim njegovim likom. A i pripadam generaciji koja je zapamtila jedan period njegove vladavine. Sećam se tog vremena, a imao sam i dosta video-materijala. Dramski okvir nalaže da se tu razume i još nešto drugo vezano za samu igru i interpretaciju.

* Kakve reakcije očekujete na jesen, posle prikazivanja ove serije?

- Reakcije se nikada ne mogu predvideti, ali moja namera je da predočim jednu drugu viziju, gde stvari nisu tako jednostavne, i ne daju se tako lako zaključiti.

* U poslednje vreme sve je više serija iz epohe. Šta vam više prija, istorija ili sadašnjost?

- I jedno i drugo ima specifičnosti, ali u dramskom smislu nema neke bitne razlike. Prosto se i iz istorije i iz sadašnjosti mora prikupiti adekvatna i upotrebljiva građa da bi se određeno vreme interpretiralo.

* Kako gledate na poplavu domaćih TV serija?

- To je po meni dobro, jer je taj kvantitet izrodio i dosta kvaliteta. Pojavili su se i neki mladi ljudi koji su pokazali svoje potencijale.

* Trenutno snimate seriju "Branilac". Kako se snalazite u ulozi advokata?

- Oduvek me je zanimala sudska praksa. Interesantno mi je da analiziram kako pravni jezik tretira jedan živi događaj i kako o njemu sudi.

* Koji su vam dalji planovi i kako stoje stvari sa pozorištem?

- Ono što bi trebalo da se radi, uglavnom je na čekanju. A pozorište je u nekom primirju zbog ove situacije sa koronom. Ali svi očekujemo da će ovo zlo proći i da ćemo raditi normalno.

Snežana Savić i Nebojša Dugalić kao Jovanka i Tito / Foto RTS

* Kako, inače, provodite vreme u doba korone?

- Koristim ga da se pripremim za vreme koje će biti bez korone. Dosta čitam, što ranije nisam stizao zbog obaveza.

* Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju mimo vašeg posla?

- Svakog dana ima toliko novih dešavanja da čovek ne stigne ni da ih registruje. Ja se trudim da promišljam šta i kako dalje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)