POČINJE NEDELJA ARHITEKTURE: U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda

V.Strugar

21. 04. 2021. u 17:05

ŠESNAESTA Beogradska internacionalna nedelja arhitekture - BINA biće svečano otvorena 22. aprila u 19 časova u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda, otvaranjem izložbe "Beogradska škola stanovanja od kraja 1950. do sredine 1980. - Kompleksnost ideja". Autorka izložbe je Tanja Damljanović Konli

ПОЧИЊЕ НЕДЕЉА АРХИТЕКТУРЕ: У Ликовној галерији Културног центра Београда

KomunikArt

U skladu sa tradicionalnim predstavljanjem srpske arhitekture, posle Bogdana Bogdanovića, Nikole Dobrovića, Ivana Antića i Aleksandra Stjepanovića, ovogodišnje izdanje BINA biće u znaku beogradskog stanovanja i arhitekture stambenih zona i celina.

Kroz prikaz kompleksnosti ideja Beogradske škole stanovanja će se pratiti geneza, kao i tipološke i morfološke promene u razvoju misli o stanogradnji na primerima tri susedstva - stambena "reona" u društveno-jasno definisanom socijalističkom gradu, Novom Beogradu, u okviru dve grupe analiza: urbanističko-arhitektonske i projektantskih razmera - najavquju organiyatori.

U isto vreme u Beoizlogu Kulturnog centra Beograda, biće prikazan vizuelni podsetnik "Naselje Cerak Vinogradi kulturno dobro Republike Srbije" autorke Milenije Marušić.

BINA se održava uz pokroviteljstvo Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, Ministarstva kulture i informisanja RS i Inženjerske komore Srbije, a uz podršku brojnih partnera i prijatelja manifestacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a