"GLOGOVAC" ZA KASPARA: Uručene nagrade JDP, Miodragu Dragičeviću i prvo priznanje koje nosi Nebojšino ime

M. N. M.

05. 04. 2021. u 12:54

GLUMAC Miodrag Dragičević prvi je laureat novoustanovljene Nagrade "Nebojša Glogovac" za izuzetnu umetničku kreaciju mladog glumca, koju je Jugoslovensko dramsko pozorište ustanovilo u znak sećanja na nekadašnjeg prvaka drame JDP.

ГЛОГОВАЦ ЗА КАСПАРА: Уручене награде ЈДП, Миодрагу Драгичевићу и прво признање које носи Небојшино име

Foto Tanjug

Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta obeležen je na subotnjoj svečanosti, na kojoj je Dragičević - takođe za rolu Kaspara u istoimenoj predstavi, ovenčan i Godišnjom nagradom tog teatra, Nagradom za lepotu govora "Dr Branivoj Đorđević" i priznanjem "Branka i Mlađa Veselinović" Fondacije JDP za za najbolje glumačko ostvarenje.

Zahvalivši se svima kojima se njegov rad učinio vrednim, kako je rekao, Dragičević je istakao da je počastvovan što je primljen na te daske koje pamte korake i reči velikih glumaca.

- Posebno sam počastvovan što nagrada koja nosi Nebojšino ime pripada meni - naveo je laureat.

- Imao sam sreću što sam delio kadar sa Glogijem i posle jednog snimajućeg dana kazao mi je da ćemo zajedno raditi velike stvari. Drago mi je što se deo njegovog proročanstva ostvario.

PODRŠKA

Nagrađeni su i suflerka Dragana Anđelković, radnica na administrativnim poslovima Ružica Savić, šef stolarske radionice Miroslav Korićanin, audio-video tehničar David Žan Mark Srbljin, tehnički producent Dejan Matekalo.

Dragićević je dodao da mu je bilo teško da napravi prve glumačke korake u predstavi "Pod žrvnjem" u režiji Egona Savina, ali da je nakon toga sve bilo lakše:

- Ove nagrade su za mene dokaz da sam do sada dobro radio. U budućnosti ću se truditi da preispitujem svoje granice i opravdam renome pozorišne kuće u kojoj igram. Tek mi je 27 godina i nadam se da ću ostvariti bolje uloge u budućnosti, ali to će biti izuzetno teško jer je "Kaspar" kompleksna i zahtevna predstava.

Godišnje nagrade JDP dobili su reditelji Jagoš Marković i Miloš Lolić, glumci Milan Marić, Marko Janketić, Miki Manojlović, Jasna Đuričić, Milena Vasić, Nataša Ninković, Sanja Marković, Anita Mančić, LJubomir Bandović. Nagrađena su i kompozitorka Anja Đorđević, kostimografkinja Marli Marković Milojev, godišnje priznanje za scenografiju pripalo je Gorčinu Stojanoviću i Jasmini Holbus, a za dramaturgiju Periši Perišiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)