PREMIJERNI “ORLANDO” U NARODNOM: Po motivima romana Virdžinije Vulf

V.V.S.

30. 03. 2021. u 17:22

PRVO izvođenje predstave „Orlando“ po motivima romana Virdžinije Vulf (u dramatizaciji Tanje Šljivar i režiji Bojana Đorđeva) na repertoaru je Narodnog pozorišta u četvrtak, 1.aprila, na Sceni „Raša Plaović“ .

ПРЕМИЈЕРНИ “ОРЛАНДО” У НАРОДНОМ: По мотивима романа Вирџиније Вулф

Foto: Narodno pozorište

Glavni junak ove neobične priče živi u telu muškarca, a potom i telu žene čak četiri veka: od elizabetanske ere do 1928. kada je roman objavljen. Ali, kako se navodi, priča o Orlandu je vanvremenska, jer su njena vrednost i aktuelnost neprolazne.

Nema sumnje da je ‘Orlando’ veoma uzbudljiva knjiga koja govori o posebnoj biografiji engleskog plemića koji se u jednom momentu probudi kao žena i suoči se sa situacijom „imao, pa nemao“. Naša ideja je bila da predstavimo kako svet gleda na tu promenu iako ona u suštini za samog plemića ništa ne znači – reči su reditelja Đorđeva i dodao: - Glumci nose našu predstavu na izvanredan način. To je zapravo ključ naše predstave.

Orlanda tumače Iva Milanović (studentkinja glume Fakulteta dramskih umetnosti u klasi profesora Srđana Karanovića) i Dragan Sekulić, koji je diplomirao glumu na FDU u klasi Biljane Mašić.

Stvorili smo lepu priču o dečaku ili devojčici koji su potrazi za ljubavlju – kaže glavna protagonistkinja, dok Sekulić ističe da je cela ekipa imala puno strpljenja za mlade glumce koji će u alternaciji igrati Orlanda.

U glumačoj ekipi su i Aleksandra Nikolić, Vanja Ejdus, Kalina Kovačević, Nikola Vujović, Zoran Ćosić, Pavle Jerinić, Miloš Đorđević, Sena Đorović. Inače, rad na „Orlandu“ počeo je 6. juna prošle godine,a. u autorskom timu su i Siniša Ilić (scenograf), Maja Mirković (kostimografkinja), Luka Papić (kompozitor), Čarni Đerić (scenski pokret), Dijana Marojević (scenski govor) .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)