PREDAVANJE DIJANE MILOŠEVIĆ: 24. marta na programu “Art branča” i Kulurnog centra Beograda

V.V.S.

22. 03. 2021. u 15:51

U ORGANIZACIJI Kulturnog centra Beograda, gošća “Art branča” u sredu, 24. marta, na instagram profilu ove ustanove biće rediteljka i osnovač “Dah teatra” Dijana Milošević, saopštavaju iz KCB.

ПРЕДАВАЊЕ ДИЈАНЕ МИЛОШЕВИЋ: 24. марта на програму “Арт бранча” и Кулурног центра Београда

Foto: Arhiva

Uoči predavanja, kao pripremu za razmišljanje pred martovski “Art branč” rediteljka ističe da još nismo svesni značaja bića koja žive na ovoj planeti pored nas – značaja drveća:


Bez drveća jednostavno ne bi bilo života na Zemlji, jer bi povećana vrućina, poremećaj ciklusa vode i gubitak hlada uticali na sve što je živo. I pored toga drveće se nemilosrdno uništava i seče, u našem gradu ali i širom sveta. Osim što drveće direktno održava život na planeti, drveće je i čuvar sećanja a njihove grane su slojevi sa informacijama. Drveće komunicira razvijenim sistemom preko svog korenja koje je u stvari prvi internet, pre interneta. Takođe, drveće pokazuje ogromnu solidarnost u brizi za svakog u svojoj zajednici. Sistemi solidarnosti drveća su nešto što nam je neophodno danas, u našem ljudskom svetu, koji suviše polako shvata da živimo u kompleksnim sistemima, koji su međusobno zavisni, a da je briga o drugom i solidarnost nešto bez čega ćemo nestati. Drveće nam šapuće kako da budemo bolji.

Inače, “Art branč” je format razgovora, prilika za razmenu mišljenja uz kafu i kolače, jednog radnog dana u mesecu, tačno u podne. Pozvani gost, gošća iz oblasti filozofije, filma, književnosti, sociologije, arhitekture, dizajna, medicine u 15 do 20 minuta izlaže na temu o kojoj će se u sledećih 45 minuta voditi razgovor između publike i govornika, podsećaju iz Kulturnog centra Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest