POSTAVKA "POGLED U NEOČEKIVANO" U "CVIJETI": Savremeni svet iz ugla umetnika

M.A.K.

17. 02. 2021. u 21:12

GRUPNA izložba "Pogled u neočekivano" biće pred publikom od 18 časova, 18, februara u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" na Malom Kalemegdanu.

ПОСТАВКА ПОГЛЕД У НЕОЧЕКИВАНО У ЦВИЈЕТИ: Савремени свет из угла уметника

Ulus

Na postavci, u organizaciji slikarske sekcije ULUS-a, će biti predstavljeno oko 200 dela savremene umetnosti. Autori su različitih generacija (1940 - 1998), a dominantan medij je slika. Osim slika, biće zastupljene i fotografije, grafike, crteži, digitalne grafike, akvareli, kolaži, keramika sa printom, video radovi, instalacije u prostoru i 3 D crteži, a izložba ima i prateći program.

Predstaviće se 146 autora iz zemlje i regiona, koji su se prijavili na konkurs. Oni kroz svoja dela skreću pažnju na važne aspekte savremenog života, među kojima su medijska manipulacija, ekološko zagađenje i elementarne nepogode, transhumanizam, odnosi među polovima, starenje, alkoholizam, "socijalno distanciranje", uticaj elita na život običnih ljudi, ukidanje Železničke stanice u Beogradu,položaj savremenih umetnika, ali i značaj stvaralaštva, položaj žena, kovid 19, pobune...

Radove je birao žiri u sastavu Andrej Bunuševac (predsedavajući), Nataša Kokić, Ana Marković, Marija Zdravković i Gabriela Vasić. Selektovano je 138 autora, od 170 prijavljenih, dok je osam uključeno po pozivu članova žirija. Biće izabran i tročlani žiri koja će za nagrade (biće dodeljene na zatvaranju) odabrati tri najbolja ostvarenja. U saradnji sa Kulturnim centrom Gradac, deo izložbe biće predstavljen i u Raškoj, posle zatvaranja u "Cvijeti" 11. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)