PRODAJNA GALERIJA BEOGRAD: Virtuelna izložba Tamare Žderić

M.A.K.

11. 02. 2021. u 11:59

IZBOR crteža u kombinovanoj tehnici - olovka i tuš na papiru - nastali tokom prethodne godine, čine virtuelnu izložbu Tamare Žderić, "Klovnovi", postavljenu na internet stranici Prodajne galerije Beograd.

ПРОДАЈНА ГАЛЕРИЈА БЕОГРАД: Виртуелна изложба Тамаре Ждерић

Prodajna galerija Beograd

-Likovnim postupkom autorka istražuje različite aspekte introspekcije, psiholoških i društvenih fenomena, kao i zagonetno polje metafizike - ističe se u najavi ove postavke. -  Tamarini klovnovi sumiraju slojevita idejna i značenjska područja - teatralne efekte i ludičku prirodu lutke, reminiscencije na detinjstvo, aktuelan globalni problem maski/maskiranih identiteta, kao i Frojdovo tumačenje osećaja bliskog nelagodi/sablasnom elaboriran u eseju Das Unheimliche.

Slikarka rođena 1990. u Beogradu, osnovne i master studije slikarstva završila na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Trenutno je na doktorskim studijama na istom fakultetu. Dobitnica je više nagrada za svoj rad, od kojih se izdvajaju Nagrada grada Beograda za stvaralaštvo mladih, oblast umetnosti  i Druga Nagrada iz Fonda za crtež "Vladimir Veličković".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju