KUSTURICA U HELIKOPTERU IZNAD SARAJEVA: Evo šta je razlog (FOTO)

Novosti onlajn

02. 02. 2021. u 15:29

DANAS je ravno 40 godina od premijere čuvenog filma „Sjećaš li se Doli Bel“ Emira Kusturice.

КУСТУРИЦА У ХЕЛИКОПТЕРУ ИЗНАД САРАЈЕВА: Ево шта је разлог (ФОТО)

Foto: ISKRA

Film je premijerno prikazan 2. februara 1981, iste godine ovenčan je „Zlatnim lavom“ na Venecijanskom filmskog festivalu, bio je uvod u meteorsku karijeru velikog režisera.

U filmu čija se radnja dešava u Sarajevu, šezdesetih godina prošlog veka, igraju Slavko Štimac, Slobodan Aligrudić, LJiljana Blagojević, Mira Banjac, Pavle Vuisić…

Foto: ISKRA

U znak sećanja na veliki film i velike dane s početka velike filmske karijere slavnog režisera, slike Emira Kusturice iznad Sarajeva…

Foto: ISKRA

(Iskra)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Ljiljana Kuzjak

02.02.2021. 16:21

Ovo je jako dirljivo...Ipak, Emir Kusturica u Sarajevu? To bi bio najemotivniji dan u istoriji. Desice se i to. Verujem da je zelja obostrana i mislim da nece doci da ga pozdravi samo onaj ko tog dana ne bude u Sarajevu. Vidim mu pogled....Setan.

Zoran

02.02.2021. 18:50

Emir Kusturica je kao civilizovan covek uradio sve sto je bilo u njegovoj moci da nedode do krvoprolica u BiH.To je cinjenica i fakt.Njegov "problem" je sto je previse cestit i posten i nije htio da "proguta zabu" ratnog zlocinca Alije Izetbegovica koji je neskriveno i nedvojbeno isao na izazivanje krvoprolica rata i uzasa..dabi lakse uspostavio novu naciju ,novi jezik "istoriju" i sve ono na sto jedna nacija ima pravo..Kusturica nije pristao na taj "los scenario" providne kafanske tuce..

Olivera

03.02.2021. 03:36

Samo Emir Kusturica moze izazvati ovakve emocije u nama,mislim na one koji ga postuju i vole,a narocito ako ste rodjeni u istom gradu. Hvala Profesore!!!

Olivera

03.02.2021. 16:38

Dvije fotografije,...grad moze da probudi samo iskren covjek. Mnogo emocija se probudilo u meni gledajuci Emira,...Sarajevo ....Nije mi jasno kako se ovaj prostak Basara usudjuje pisati o Kusturici???? Njegov nacin üisanja,narocito o Desanki Maksimovic i koristenjem „““a juju“ govori sve o njemu. Smrt je i dalje neprovjerena glasina,sjecacemo se Doli Bel i cekati ova sa sluzbenog puta! Bravo Profesore!