TOPLA PRIČA O NESHVAĆENOM ZECU: Nova slikovnica DŽulije Donaldson i na srpskom jeziku

D. B. M.

20. 01. 2021. u 15:18

SVAKE večeri milioni dece širom sveta čitaju ili slušaju neku od priča Džulije Donaldson. Među njenim obožavaocima su i Mišel Obama i princ Vilijam, koji ju je 2019. godine odlikovao najvišim ordenom Ujedinjenog Kraljevstva. "Kreativni centar" upravo je objavio novu slikovnicu najpopularnije britanske autorke dečjih knjiga o Zeki Pesniku.

ТОПЛА ПРИЧА О НЕСХВАЋЕНОМ ЗЕЦУ: Нова сликовница Џулије Доналдсон и на српском језику

Kreativni centar

"Zeka Pesnik" je topla priča u stihovima o jednom neshvaćenom zecu koji bi radije smišljao pesme nego grickao travu. On više od svega voli da izmišlja zabavne rime i inspiriše ga sve što vidi, ali ostali zečevi ne cene njegov talenat i ljute se na njega. Tužan i usamljen, Zeka Pesnik odlučuje da jedne zvezdane noći napusti svoju logu i sasvim sam krene na put. Dok je kopao tunel, sreo je glistu, krticu i stonogu. Svakoj od njih pažljivo je odrecitovao svoje stihove, ali nijedna životinja to nije umela da ceni. Baš kada je pomislio da nikada neće naći srodnu dušu, naš junak je upoznao nekoga ko deli njegovo oduševljenje poezijom" Zbog briljantne rime i duhovitih situacija slikovnicuZeka Pesnik zadovoljstvo je čitati naglas. Ona je savršena za slušanje kod kuce, u autu, pred spavanje - u bilo koje vreme!

Džulija Donaldson je prvu knjigu napisala kada je imala više od 40 godina i ubrzo je postala pisac čije su knjige već dvadeset godina u samom vrhu lista najprodavanijih za decu širom sveta. O njenom uspehu svedoči i činjenica da se u Velikoj Britaniji otprilike na svakih 11 sekundi proda jedna njena knjiga, a između 2010. i 2019. godine u Velikoj Britaniji prodato je više od 27 miliona njenih knjiga što je, prema poznatom istraživanju tržišta knjiga, čini najprodavanijom autorkom decenije u bilo kojoj starosnoj grupi ili žanru.

U izdanju "Kreativnog centra" do sada je objavljeno osam knjiga Džulije Donaldson, a u planu je još nekoliko novih naslova koji će izaći tokom ove i naredne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)