KATIĆA IMA I U DANAŠNJE VREME: Andrej Šepetkovski o seriji "Vreme zla" u Gornjem Račniku

Z. Gligorijević

08. 12. 2020. u 09:11

NAJLEPŠU kuću u Gornjem Račniku, sagrađenu 1884. godine, koja je u to vreme bila i grandiozna, jer je imala 130 kvadrata, četnici su u Drugom svetskom ratu izabrali da bude komanda za celi srez.

КАТИЋА ИМА И У ДАНАШЊЕ ВРЕМЕ: Андреј Шепетковски о серији Време зла у Горњем Рачнику

Foto Z. Gligorijević

Gotovo osam decenija kasnije, u njoj su se obreli vrsni srpski glumci, jer su je tvorac i izvršni producent Goran Šušljik, kao i produkcija, kompanija "Junajtid medija", izabrali za snimanje nastavka dramske serije "Vreme zla", po trilogiji romana "Grešnik", "Otpadnik" i "Vernik" Dobrice Ćosića.

- Iako je bilo prilično hladno, bilo je divno, jer mi se činilo kao da sam se vratio u to vreme. Ambijent je van vremena i prostora, baš vanvremenski. Igram Adama Katića, sina Đorđa Katića, naslednika imanja. Počastvovan sam što sam pozvan da glumim u seriji. Ćosića sam čitao još u osnovnoj školi, najpre "Vreme smrti", a onda me je vuklo da pročitam sve što je napisao o porodici Katić. Tada nisam ni slutio da ću da igram jednog od članova porodice - kaže za "Novosti" glumac Andrej Šepetkovski i dodaje da Katića ima i u današnje vreme, jer smo svi mi potomci porodice u okviru koje je bilo svakakvih ličnosti. - Tim korenima uvek treba da se vraćamo, da ih prostudiramo i da iz istorije izvučemo pouke. Jedino što je to vreme, u odnosu na današnjicu, nosilo neku vrstu odgovornosti prema zajednici, više su se cenili poštenje, čast i požrtvovanje prema zajednici. To je najvažnija poruka. Svetlih primera ima i danas, u Crnoj Gori, u kojoj su uspeli da se, iz čiste vere i duše, žrtvuju za narod i da ih on povede.

Mada je bukvalno izašao iz kadrova serija "Tate" i "Švindleri" i snimanja novogodišnjih skečeva za RTS, pa mu se dešava da u 24 sata mora da se "prebaci" ne samo iz jednog u drugi žanr, već i iz jedne okolnosti u drugu, Šepetkovskom to nije teško. Zanat je isti šta god da se igra, jer se glumac prepusti igri, uđe u lik i nema opterećenje da li je delo Dostojevskog, Tolstoja, Ćosića, Andrića...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!