UVEĆANJE BUDŽETA ZA KULTURU: Ministarka Maja Gojković posetila Čačak

M. A. K.

04. 12. 2020. u 22:42

GRAD Čačak je jedini koji se javio na poziv Ministarstva kulture i informisanja, odnosno sektora za međunarodnu saradnju, i prijavio svoj program za obeležavanje 150 godina od rođenja Nadežde Petrović.

УВЕЋАЊЕ БУЏЕТА ЗА КУЛТУРУ: Министарка Маја Гојковић посетила Чачак

Foto Ministarstvo kulture

Grad Čačak i program obeležavanja ove godišnjice prijavili smo na Uneskov konkurs za 2022-2023. godinu, istakla je potpredsednica vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, koja je juče u okviru akcije "Zelena Srbija" zasadila sadnice u dvorištu čačanskog Narodnog muzeja, obišla galeriju sa imenom velike slikarke i Gradsku biblioteku.

Iz Čačka je ministarka objavila još jednu dobru vest, naglasivši da će, i pored teške situacije zbog pandemije, budžet za kulturu biti blago uvećan, a više će se ulagati u programe, kao što su "Gradovi u fokusu".

- Mogu da budem zadovoljna kao ministar kulture i informisanja koji je preuzeo ovu dužnost u skorije vreme, što naš budžet neće biti umanjen, čak imamo i blago uvećanje, i što smo uspeli u komunikaciji sa predsednikom države, predsednicom vlade i ministrom finansija da dogovorimo viša ulaganja u segmente kao što je konkurs "Gradovi u fokusu" - rekla je Maja Gojković, ističući da je Čačak ozbiljan kandidat da ponese titulu "prestonica kulture Srbije", koja bi trebalo da bude uvedena od sledeće godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024