SRBI NA KOSOVU SU KAO U LOGORU: Gaga Antonijević o premijeri "Dare"

A. P.

04. 12. 2020. u 09:40

SRBE sada na Kosovu stavljaju u logor i tako ih tretiraju, što nije lepa asocijacija, nego tužna. Međutim, život mora da ide dalje, izguraćemo sve te stvari, a upravo "Dara iz Jasenovca" daje nadu na kraju, jer je to film ne o tome kako su nas ubijali, nego kako smo preživeli i simboličan je razlog zašto smo krenuli sa Kosovom.

СРБИ НА КОСОВУ СУ КАО У ЛОГОРУ: Гага Антонијевић о премијери Даре

Foto P. Milošević

Ovim rečima je reditelj Predrag Gaga Antonijević za "Kosovo onlajn" obrazložio odluku da njegov film, koji je izabran kao kandidat za Oskar i Zlatni globus, premijerno prikaže u Gračanici, za ljude na Kosovu I Metohiji.

Na pitanje da li planira da snimi film o stradanju Srba na Kosovu, Antonijević je rekao da planira, ali da "čovek bira, a Bog odlučuje".

ŠANSE ZA OSKAR I GLOBUS

O ŠANSAMA "Dare" u trci za prestižne nagrade, Antonijević iskreno kaže da će "biti teško, ali uvek ima šanse".

- U konkurenciji za Oskar ima više od 90 filmova, za Zlatni globus će biti manje, ali tu ideš protiv američkih ostvarenja. Što kažu, Bog odlučuje, ali ne bi američki ditributeri uzeli "Daru" a da ne misle da je izuzetno snažan film i da će ga američka publika razumeti i reagovati na njega.

- Tokom proteklih godina sam radio velike i bolne teme, Prvi svetski rat, sada Drugi svetski rat, film "Spasitelj" koji se bavio ratom u bivšoj Jugoslaviji, i sada imam nameru da se dotaknem i Kosova. U toj sam fazi života, imam 60 godina, i želim da se bavim najbolnijim tačkama u našoj istoriji, ako mi Bog bude dao i da snimim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna