PRIPREMA SE "NOSOROG": Drama u režiji Nikite Milivojevića u novosadskom pozorištu

V.V.S.

04. 11. 2020. u 21:22

U NOVOSADSKOM pozorištu (Ujvideki sinhaz) počele su probe druge premijere u sezoni – reč je o predstavi "Nosorog" nastaloj po motivima drame Ežena Joneska, u režiji Nikite Milivojevića.

ПРИПРЕМА СЕ НОСОРОГ: Драма у режији Никите Миливојевића у новосадском позоришту

Foto: V.S.

Premijera je bila predviđena za mart, ali je prvo izvođenje odložila epidemija korona virusa koja je, kako se naglašava, ovu temu dodatno aktuelizovala.

Već dugo godina planiram da radim Joneskov tekst i stalno mi se činilo da kad god uzmem da radim, neće biti kasno.

- Sada mi se čini da naš Nosopog nije mogao doći u pogodnijem trenutku. Ovaj komad napisan je iz potrebe da progovori o ideološkom zagađenju, a lični utisak je da se trenutno radi o sveopštem – mentalnom i duhovnom zagađenju, da je naš život postao pozornica najraznovrsnije besmislenosti – ističe reditelj Nikita Milivojević.

Foto: Plakat

Tekst potpisa

- Sa tim osećanjem ušli smo u ovu priču i moram reći da se dugo nisam tako dobro zabavljao. Istovremeno, čini mi se da i ovde, kao i ispod svake dobre Joneskove komedije, leži sloj koji nas opominje da smeh na površini znači jedno, a negde ispod nešto sasvim drugo - dodaje Milivojević.

U podeli za predstavu našli su se glumci: Aron Balaž, Blanka Dieneš, Agota Ferenc, Silvia Križan, Arpad Mesaroš, Atila Nemet, Robert Ožvar, Zoltan Širmer, Daniel Tot i Aleksandra Biro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri