ĐORĐEVIĆ MORA U KARANTIN: Otkazana predstava "Kaligula" u okviru "Borinih pozorišnih dana"

D. RISTIĆ

24. 10. 2020. u 08:40

PREDSTAVA "Kaligula", Albera Kamija, u režiji Snežane Trišić i izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, koja je trebalo da bude odigrana sinoć u okviru "Borinih pozorišnih dana", otkazana je, saopštio je Organizacioni odbor festivala.

ЂОРЂЕВИЋ МОРА У КАРАНТИН: Отказана представа Калигула у оквиру Бориних позоришних дана

Foto Narodno pozorište

Prema ovim navodima, predstava je otkazana jer je utvrđeno da je glavni glumac, Igor Đorđević, bio u kontaktu sa kolegom kod koga je potvrđen kovid 19.

U okviru pratećeg programa "Borinih pozorišnih dana", na Maloj sceni Pozorišta je održana promocija romana "Crna ptica", Vranjanke, Aleksandre Jovanović. Pred vranjskom publikom danas je komad "Pasivno pušenje", Nebojše Romčevića, u režiji Egona Savina i izvođenju Zvezdara teatra.

"Kaligula" je jedan od najpoznatijih komada slavnog francuskog pisca, filozofa i novinara nobelovca Albera Kamija. U podeli su osim Đorđevića i Sena Đorović, Đorđe Marković/Miloš Đorđević, Bojan Žirović, Nemanja Stamatović, Petar Božović, Dimitrije Ilić, Vladan Gajović, Zoran Ćosić, Bojan Krivokapić i Sanja Marković. "Kaligula" u režiji Snežane Trišić, premijerno je izveden zimus, i to je drugi komad po Kamijevom tekstu, nakon daleke 1979. godine, kada je glavnu ulogu u komadu Petra Šarčevića, igrao Miki Manojlović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna