NJEGOV ŽIVOT NIJE LIČIO NA ŽIVOT DEČAKA: Ovo je priča o METIJU KAMBERIJU iz Niša - piscu koji će vam promeniti viđenje sveta

K. Ljubisavljević/J. Simeunović

16. 10. 2020. u 12:00

"NEBO je granica i ne postoji nemoguće!" - ovo su reči mladog pisca Metija Kamberija, koji je sa samo 19 godina izdao svoju prvu knjigu, a pre 7 naučio da čita i piše. Ovaj mladi čovek dokazao je da je sve moguće ako to istinski želite.

ЊЕГОВ ЖИВОТ НИЈЕ ЛИЧИО НА ЖИВОТ ДЕЧАКА: Ово је прича о МЕТИЈУ КАМБЕРИЈУ из Ниша - писцу који ће вам променити виђење света

Foto: Privatna arhiva

Devetnaestogodišnjak iz Niša, koji je život provodio na ulici, u hraniteljskim porodicama i u domu, uvek je sanjao velike snove! Danas je autor jednog od najčitanijih romana "Grad bola" i mladić koji krupnim koracima grabi napred i nikada ne odustaje.

Svoj život pretočio je u roman i prešao trnovit put od prosjaka do pisca u usponu.

Život je pričao, a on je pisao svoju priču.

Ekskluzivno za Magazin Novosti, Meti je govorio o svom životu, o teškom putu koji je prešao, o svojoj knjizi, sreći, ali i strahovima i planovima za budućnost.

Kako je izgledao tvoj život do dolaska u dom?

- Nije to bio neki život! Bio sam problematičan, nisam znao šta je dobro, a šta loše. Bio sam prepušten sam sebi. To nije ličilo na život dečaka od 12 godina, niti se sećam tog perioda, sveske, knjige... Radio sam stvari koje rade odrasli što je jako loše. Jednostavno nisam bio dete za primer.

Trenutak iz tog perioda koji pamtiš kao najteži?

- Meni je teže bilo dok sam bio manji, dok sam prosio. Već sa 12 godina nije mi bilo teško jer sam voleo to da radim. Družio sam se sa nekom ekipom koja nije poštovala zakon, a dete ide tamo gde će biti prihvaćeno. Meni je to bilo u redu jer nisam znao za bolje. Bio sam izgubljen u tom svetu, ali sam shvatio da je to loše. 

CEO INTERVJU MOŽETE PROČITATI KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina