KONCERT U NARODNOM POZORIŠTU: Opera predstavlja mlade talente

V.V.S.

14. 10. 2020. u 14:05

NA Velikoj sceni Narodnog pozorišta, u nedelju 18.oktobra, održaće se koncert mladih operskih pevača koji su članovi Operskog studija nacionalnog tatra „Borislav Popović“.

КОНЦЕРТ У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ: Опера представља младе таленте

Foto: Promo

Neki od njih već su učestvovali u predstavama s repertoara Opere, a sada će posle duže pauze nastupiti sa velikim orkestrom Narodnog pozorišta i izvesti svoj celovečernji koncert.

Inače, umetničko rukovodstvo Operskog studija čine Sanja Kerkez, vokalni pedagog, Jadranka Jovanović, vokalni pedagog, Đorđe Pavlović, dirigent, Ivana Dragutinović Maričić, reditelj, Andreja Maričić, saradnik za glumu i scenski pokret.

Zanimljivo je da se operski studio prvi put pojavljuje u Narodnom pozorištu sredinom prošlog veka, pod vođstvom maestra Oskara Danona, zatim dirigenta Bogdana Babića i reditelja Mladena Sabljića. Operski studio je ponovo aktiviran sedamdesetih godina, ponovo sa studentima Muzičke akademije i mladim članovima operskog hora, a pod umetničkim vođstvom reditelj Slobodana Turlakova i maestra Predraga Miloševića uz muzičku (klavirsku) saradnju Aleksandra Kolarevića.

U znak sećanja na istaknutog reditelja Opere Borislava Popovića, Operski studio od .marta 2009. godine nosi njegovo ime.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!