RASLA SAM U LEPŠA VREMENA: U Subotici otvorena izložba posvećena Svetlani Bojković

J. L.

13. 09. 2020. u 20:51

U OKVIRU 27. Festivala evropskog filma Palić sinoć je u Galeriji Otvorenog univerziteta, biće otvorena izložba „Svetlana Bojković – umetnost glume ili traganje za istinom“ .

РАСЛА САМ У ЛЕПША ВРЕМЕНА: У Суботици отворена изложба посвећена Светлани Бојковић

Foto: J.L.

Postavka koja je nastala povodom nagrade za životno delo, koje je naša velika glumica dobila na Sterijinom pozorju, predstavlja kolaž fotografija iz brojnih filmova, serija i pozorišnih predstava u kojima je odigrala nezaboravne role.

Foto: J.L.


-Ovo je drugi put da vidim ovu izložbu. Prvi put sam bila malo zapreašćena jer ima malo neprirodnog u tome kada vidite ovoliko fotografija  od kojih ste neke i zaboravili i tada sam rekla da me je sve ovo napalo. Sada je otuno druga stvar – kaže Svetlana Bojković.

Foto: J.L.

– Gledajući sve ove fotografije razmišljala sam kako sam rasla i sazrevala u jedno lepše i dragocenije vreme nego što je danas. Imala sam sreću da budem savremenik velikih glumaca i reditelja, koji više nisu sa nama – Petar Kralj, Predrag Ejdus, Mira Stupica...

Foto: J.L.

Oni nas jesu fizički napustili, ali su oni tu i dok sam živa oni su sa mnom i kada imam neku dilemu ja prizovem nekog od njih, znam šta bi oni rekli jer su ugrađeni u moju ličnost dok moj život traje. Ali imamo veliku sreću da je sa nama  u punoj životnoj energiji Mira Banjac i tu je i naša zajednička fotografija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju