70. SEZONA POZORIŠTA „BOŠKO BUHA“: Ršum i „Snežana“ za rođendan

V.V.S.

07. 09. 2020. u 17:18

U NOVU sezonu Pozorište „Boško Buha“ ulazi slavljenički, obeležavajući svoj 70.rođendan – poručuju iz teatra za najmlađe.

70. СЕЗОНA ПОЗОРИШТА „БОШКО БУХА“: Ршум и „Снежана“ за рођендан

Foto: Promo

Tog dana, 13.oktobra, na repertoaru je premijerno izvodjenje predstave „Snežana i sedam patuljaka“ Ljubivoja Ršumovića, u režiji Snežane Trišić.

Ako je neki pisac za ovih sedamdeset godina obeležio Pozorište „Boško Buha“, ali i ono njega, onda je to upravo Ršum čiji stihovi govore veliku istinu da je ovo naše vreme „žurno, jurno, fiskulturno i burno preterano“. Upravo zbog toga zastajemo da sa publikom podelimo priču o odrastanju koja poručuje da je najlepša ona lepota koja dolazi iz dubine ljudskog bića. Sigurni smo da će naša publika uživati i u ovoj verziji priče o Snežani, omiljenoj junakinji mnogih detinjstava – najavljuju u „Buhi“

Takođe, povodom jubileja priprema se i najsveobuhvatnija monografija do sada, u kojoj će iz različitih uglova, biti ispričane faktografske (ali i veoma lične) priče iz prošlosti i sadašnjosti kuće. Medju koricama naći će se sećanja na Gitu Predić Nušić, Đurđinku Marković, Srboljuba Luleta Stankovića, Miroslava Belovića, Paola Mađelija, Dejana Mijača... A Ljubivoje Ršumović, Ivana Dimić, Milan Karadžić, Jagoš Marković, Tatjana Mandić Rigonat, Igor Bojović napisali su, svako iz svog ugla, spacijalno za ovu monografiju svoja razmišljanja o „Buhi“.

 
Zapratite „Novosti sport“ na Fejsbuku


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo