KOMPAKT CD VIRTUOZA: Jecaji ljubavi i nade sa Kosmeta

D. I. V.

24. 08. 2020. u 08:30

O TOME "Gde se ljubav rađa", u 23 pesme sa mirisom Kosmeta, govore pesnik Ranko Đinović, glumac Raša Bukvić i gitarista virtuoz Uroš Dojčinović, svako svojim jezikom na novom CD-u.

КОМПАКТ CD ВИРТУОЗА: Јецаји љубави и наде са Космета

Foto privatna arhiva

Izdanje "Poetsko veče na CD" objavljeno je uz podršku Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Otvara se poemom "U predvečerje Vidovdana" a zatvara pesmom "Posle molitve". Govori se o ljubavi, povečerjima i svitanjima na Kosmetu, vetrovima sa Juničkih planina, žuborima Drima i Bistrice.

- Ranko Đinović brani svetinju Kosova molitvama i tužiljkama, a kosovsku svetinju ne čine samo crkve i manastiri nego svaka vlat one krvave trave. U molitvama i tužiljkama za Kosovom nema mesta nikakvoj laži i nijednoj reči bez ugleda i značaja - reči su Matije Bećkovića o poeziji ovog pesnika izgnanika sa Kosova i Metohije.

Đinović za "Novosti" kaže da je i ovu "zbirku jecaja", ljubavi i nade sa Kosmeta napisao "da ne zaboravi sebe" tokom svog privremenog prebivališta u Beogradu.

- Raša, Uroš i ja smo ljudi sličnog poetskog mentaliteta i dugo smo pričali pre nego što smo seli da snimimo disk. Želeli smo da ponudimo ljudima lirsku eksploziju emocija i zvuka sa našeg Kosova i Metohije. Ne želim da nas hvalim, ali kada smo završili rad u studiju, snimljeni materijal smo zajedno preslušavali mnogo duže nego što smo ga snimali. Raša i Uroš mi vele da još nisu prestali da "osluškuju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili