OD SNA DO STVARNOSTI SAVREMENOG ČOVEKA: Dva doktorska projekta u Galeriji FLU

M. Kralj

08. 02. 2024. u 17:37

DVA doktorska umetnička projekta biće predstavljena u Galeriji Fakuletat likovnih umetnosti,u utorak,13. februara u 19 časova: Dunje Ćorlomanović, pod nazivom "Krevet za samca - granične teritorije likovnog i poetskog narativa"i Vladimira Miljkovića - "Preoblikovana stvarnost i amorfna figuracija".

ОД СНА ДО СТВАРНОСТИ САВРЕМЕНОГ ЧОВЕКА: Два докторска пројекта у Галерији ФЛУ

Foto promo

Izložba "Krevet za samca - granične teritorije likovnog i poetskog narativa", kako piše u najavi koristi motiv kreveta kao prostora za usamljeni mir, gde pojedinac u ranjivom trenutku pre sna evocira proživljeno i kreira izmaštano:

- Kao takav, krevet postaje objekat inspirativnog i intelektualnog začeća i mesto umetnikovog misaonog otkrića. To je ambijent čulnih želja, fantazmagorija, strahova, bezvoljnosti, užitka, sećanja, detinjstva i snova - ističe se u tekstu o radovima Dunje Ćorlomanović.

Miljkovićeva izložba slika "Preoblikovana stvarnost i amorfna figuracija" ima za cilj da pruži jasan i koncizan uvid u ideju, tehnički proces i realizaciju slikarskog stvaralaštva. Ovaj umetnički projekat istražuje stvarnost u kojoj umetnik radi, baveći se oblicima života koji na savremenog čoveka deluju intrigantno i uzbuđujuće.

Izložbe će biti otovorene do 24. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)