ANSAMBL KOLO SLAVI VELIKI JUBILEJ: Svečani koncert povodom 75 godina postojanja

Novosti online

11. 12. 2023. u 10:48

NACIONALNI ansambl „Kolo“ će Svečanim koncertom u MTS Dvorani u Beogradu, u sredu, 13. decembra, sa početkom u 20 časova, obeležiti 75 godina postojanja.

АНСАМБЛ КОЛО СЛАВИ ВЕЛИКИ ЈУБИЛЕЈ: Свечани концерт поводом 75 година постојања

Foto: Novosti

U okviru ovogodišnjeg obeležavanja našeg jubileja, „Kolo“ će se predstaviti i u Narodnom pozorištu u Nišu, u subotu, 16. decembra, u 20 časova, a odmah potom nastupiće i na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, u nedelju, 17. decembra, u 20 časova.

- Za ovu priliku pripremili smo program kojim ćemo na umetnički način provesti naše poštovaoce kroz bogatu istoriju rada Nacionalnog ansambla „Kolo“, predstavljajući koreografska dela koja su obeležila 75 godina postojanja ali i premijerno ćemo predstaviti koreografije narodnih igara sa šireg srpskog kulturnog prostora.

Tokom ove godine svi koncerti koje smo realizovali u Srbiji, kao i koncerti izvedeni tokom regionalne turneje pod nazivom KOLODROM bili su posvećeni obeležavanju našeg jubileja.

Krenuli smo iz Banjaluke preko Kragujevca, Bitolja, Kumanova, Gračanice, Nikšića, Herceg Novog, Trebinja, Borova, Doboja, Bukurešta, Arada do Zagreba, gde smo završili  ovogodišnju regionalnu turneju. Simbolični naziv turneje KOLODROM je potvrđen u svim pomenutim gradovima regiona kao naziv za mesto uzleta i pristaništa ideje kolektivnog zajedništva, jedinstva i okupljanja naroda oko tradicije i nacionalne kulture. Do sada nas je videlo preko 45 hiljada gledalaca. Sledeće godine turneju KOLODROM nastavljamo u Sloveniji, Italiji, Mađarskoj i širom Srbije.

Našu misiju nastavljamo i dalje. Visoki kvalitet umetničkog izraza, zahtevan pristup koncertnoj prezentaciji umetnosti narodne igre, pesme i muzike, inspirisao je sve generacije umetnika nacionalnog ansambla „Kolo“ da na najkvalitetniji način predstavljaju u zemlji i inostranstvu bogato kulturno nasleđe Srbije i šireg srpskog kulturnog prostora. Inspiracija sadašnjoj generaciji umetnika „Kola“ neće nedostajati ni ovom prilikom, kada će Nacionalni ansambl „Kolo“ obeležiti 75 godina postojanja - saopšteno je.

BONUS VIDEO: NAJVEĆI JE NA SVETU: Šest godina jedinstvenog muzeja skulpture Tera u Kikindi, sa 1.200 dela

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)