SEĆANJE NA DRAGANU ILIĆ (1966- 2020): Izložba SKULPTURA U "Izlozima" Galerije FLU

M.A.K.

27. 11. 2023. u 16:10

PRE tri godine početkom decembra, preminula je vajarka i redovna profesorka Fakulteta likovnih umetnosti Dragana Ilić (1966- 2020), a kao sećanje na nju, u "Izlozima" Galerije FLU (Knez Mihailova 53),od 29. novembra biće izloženi njeni radovi.

СЕЋАЊЕ НА ДРАГАНУ ИЛИЋ (1966- 2020): Изложба СКУЛПТУРА У Излозима Галерије ФЛУ

Foto promo

Reč je o postavci iz Kolekcija skulptura FLU, koja će trajati do 20. decembra.

Dobitnica značajnih priznanja za skulpturu iz fondova Vladete Petrića i Sretena Stojanovića, kao nagrada Bijenala mladih u Vršcu i 35. Oktobarskog salona, Ilićeva je rođena je Beogradu, gde je diplomirala na vajarskom odseku FLU, na kojem je završila i postdiplomske studije, u klasi Slavoljuba Radojčića.
Više od tri decenije izlagala je na mnogobrojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu, kao i samostalno. U deceniji pre smrti bila je zapažena njena postavka "Vidimo se" u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda, na kojoj je predstavila portrete i polu-figure prijatelja i kolega rađenih u majolici i kamenini, kao i dve postavke u galeriji "Rima", u Kragujevcu (2018), a potom i Beogradu (početkom 2020) na kojima su predstavljeni naši ugledni kritičari, teoretičari i hroničari likovne scene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)