NAGRADA DANILU BRAKOČEVIĆU: Priznanje za najbolji dramski tekst na takmičenju "Aurora" u Poljskoj

V.V.S.

08. 11. 2023. u 18:01

POBEDNIK trećeg izdanja takmičenja "Aurora" i dobitnik Nagrade grada Bidgošča (Poljska) za najbolji dramski tekst je srpski autor Danilo Brakočević i njegova drama "Otpornost kaljenog stakla".

НАГРАДА ДАНИЛУ БРАКОЧЕВИЋУ: Признање за најбољи драмски текст на такмичењу Аурора у Пољској

foto L.Kulpa

Nagrada se dodeljuje od 2021. godine za izuzetne savremene drame,a takmičenje je otvoreno za pisce iz zemalja centralne i istočne Evrope, sa Balkana, kavkaske oblasti i centralne Azije. Na ovogodišnje takmičenje pristiglo je više od 250 tekstova iz sedamnaest zemalja.

U prethodna dva izadnja takmičenja "Aurora" u finalu su se takođe našle autorke iz Srbije - 2021. godine Tijana Grumić sa dramom "Nikad nisam videla zvezde", za koju je osvojila Specijalnu nagradu, i 2022. godine Staša Bajac sa dramom "Ova će biti ista".

Danilo Brakočević je audio-vizuelni umetnik i pisac iz Beograda. Osnovne i master studije glume završio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, posle čega je godinu dana proveo u Norveškoj na studijama pozorišta u edukaciji i godinu dana na studijama interkulturalne komunikacije na Šangajskoj pozorišnoj akademiji. Pored glume, bavi se pisanjem filmskih kritika za Filmoskopiju, razvijanjem pozorišta za decu i mlade, kao i pisanjem drama, poezije i proze. Knjigu kratkih formi "Sitnice" objavio je 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)