POSTAVKA "STAVRALAC JE ŽIV" U "RIMI": Novi radovi Andree Ivanović Jakšić, posle Beča u Beogradu

M.A.K.

31. 10. 2023. u 16:06

IZLOŽBA radova savremene umetnice Andree Ivanović Jakšić, koja će biti otvorena u sredu 1. novembra, u Galeriji "Rima" u Beogradu, u 19 časova, predstavlja monumentalne objekte-slike nastale su u poslednje tri godine.

ПОСТАВКА СТАВРАЛАЦ ЈЕ ЖИВ У РИМИ: Нови радови Андрее Ивановић Јакшић, после Беча у Београду

Foto promo

Ovdašnja javnost videće ih prvi put na postavci nazvanoj "Stvaralac je živ", dok je jedan deo njih, imao premijeru u martu ove godine, na njenoj samostalnoj izložbi u Beču, realizovanoj kroz saradnju između bečke galerije DIT i naše "Rime".

Tokom poslednje tri godine, kako u katalogu ističe istoričarka umetnosti Nevena Martinović, kustos "Rime", umetnica je nastavila da stvara i na svim nivoima razvija svoje autentične objekte, a objedinjuje ih "ista frenetična energija koja se manifestuje u pojačavanju već uspostavljenih elemenata i karakteristika njenog stvaralaštva":

- Tamo gde se objekat slojevito gradi i projektuje u prostor posmatrača, njegovi oblici bujaju više nego ranije, kovitlaju se i usložnjavaju preko granica zadatih okvira, šire se u svim pravcima bez logike i obrasca. Umetnica svesno zaobilazi mogućnost disciplinovanja oblika, stvarajući zgusnute i haotične forme bez zadatih strukturalnih postavki. U odnosu na ranije radove, najnoviji objekti ispoljavaju divalj i neartikulisan karakter - zaključuje Martinovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)