SMEHOM KREPE DUŠE GLEDALACA: Tribinom o "Državnom poslu" sinoć otvoren FEDIS

J. B. L.

04. 10. 2023. u 17:20

KULTURNA smotra od velikog značaja za TV produkciju, 13. Festival drama i serija (FEDIS), počeo je sinoć u Domu omladine Beograda.

СМЕХОМ КРЕПЕ ДУШЕ ГЛЕДАЛАЦА: Трибином о Државном послу синоћ отворен ФЕДИС

Foto I. Marinković

Vrhunska etno-umetnica i kompozitorka Bilja Krstić, prošlogodišnja dobitnica Zlatne antene za najbolju muziku, otvorila je manifestaciju i pozdravila prisutne.

Ona skoro pola veka čuva našu tradiciju i izvorni zvuk, a nagrada joj je pripala u paru sa Dragomirom Mikijem Stanojevićem, za specifičnu muziku i zvučne efekte koji su doprineli da u svakom kadru triler-misterije "Crna svadba", a čija druga sezona uskoro stiže na male ekrane, osećamo napetost, uzbuđenje i jezu.

Foto I. Marinković

Pažnju je privukla tribina o fenomenu serijala "Državni posao", koji traje već više od decenije. O iskustvu stečenom zahvaljujući ovom ostvarenju, koje smehom krepi duše gledalaca, govorili su Dejan Ćirjaković (Boškić) i Nikola Škorić (Dragan Torbica). Među posetiocima Festivala bili su glumci Igor Đorđević i Tijana Kondić.

Na kraju prvog festivalskog dana beogradska publika je imala priliku da premijerno odgleda film "Narodni glumac", o legendarnom jugoslovenskom i srpskom umetniku Živojinu Žiki Milenkoviću, čije ime od prošle godine nosi nagrada Zlatna antena za najbolju mušku epizodnu ulogu.

Foto I. Marinković

Osnivač FEDIS Nenad Milenković i Igor Đorđević

U ostvarenju reditelja Vladimira Ristića, uspomene o Žiki koga pamtimo po serijama "Ljubav na seoski način", "Vruć vetar", "Srećni ljudi" i "Porodično blago", podelili su režiser Zdravko Šotra, scenarista Siniša Pavić,rok muzičar i pisac dr Nele Karajlić, glumci Ljiljana Lašić, Caci Mihailović, Ceca Bojković, kao i muzičar Vukašin Marković koji se kao dete proslavio ulogom Bebana u "Porodičnom blagu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)