U POTRAZI ZA LJUDSKIM BIĆEM: Novi radovi Antanasija Punoševca u izložbenom prostoru KvArt BW

M.A.K.

11. 09. 2023. u 18:57

SERIJU radova monumentalnih formata, u čijem središtu je ljudsko telo, umetnik Antanasije Punoševac, predstaviće u utorak 12. septembra , od 19 časova u izložbenom prostoru KvArt BW.

У ПОТРАЗИ ЗА ЉУДСКИМ БИЋЕМ: Нови радови Антанасија Пуношевца у изложбеном простору КвАрт BW

Foto promo

Autor prepoynatljiv po izuzetnim crtačkim sposobnostima, u ovim novijim radovima uvodi - boju.

- Pod pretpostavkom da su stanovnici ovih slika ljudska bića, Antanasije hvata možda poslednji trenutak njihove borbe da zadrže svoju ljudskost - tvrdi Mira Vujović, istoričarka umetnosti. - Radovi su inspirisani dehumanizacijom, distopijskom književnošću i filmom ali i empatijom čije nas prisustvo ili odsustvo čini ljudima ili sintetičkim robotizovanim mehanizmima. Izložba "Da li si ti ljudsko biće?" vešto se poigrava sa vizurom posmatrača kojima se otvara pitanje da li je predstavljeno biće ljudsko ili samo nosi njegov oblik.

Prema rečima ove istoričarke umetnosti, autor "uspeva da svojom likovnom virtuoznošću opiše, pa i izgradi sliku tog novog čoveka, pun optimizma da je moguće sačuvati svu veličanstvenost i ranjivost jednog bića".

Rođen u Aleksandrovcu, 1992. godine Punoševac je završio je, posle osnovnih i master studija (kao student generacije), na Fakultetu likovnih umetnosti i doktorirao. Priredio deset samostalnih, i učestvovao na većem broju grupnih izložbi. Dobitnik je više nagrada iz oblasti crteža.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana