RADOVI ALANA PARKERA IZ LONDONA U CENTRU ZA GRAFIKU FLU: Ukrštanje umetnosti i dizajna

M.A.K.

01. 09. 2023. u 20:53

U GALERIJI Centra za grafiku Fakulteta likovbih umetnosti do 13. septembra biće izložena dela britanskog autora Alana Parker, na izložbi pod imenom "3 štampana rada".

РАДОВИ АЛАНА ПАРКЕРА ИЗ ЛОНДОНА У ЦЕНТРУ ЗА ГРАФИКУ ФЛУ: Укрштање уметности и дизајна

Foto promo

Dela ovog umetnika prikazana su u Tokiju, Bangaloru, Delhiju, Bombaju, Čenaju, Atini i Beogradu. A na domaćem terenu, u Londonu izlagao je u Muzeju Viktorije i Alberta, kao i Muzej detinjstva. Rad mu je nedavno bio izložen na izložbi It Never Happened! posvećenoj stogodišnjici Zenita u bioskopu Balkan u Beogradu.

Likovne umetnosti zavšio je na Univerzitetu u Redingu, postdiplomske studije pohađao na Central Sent Martins u Londonu. Bio je gostujući predavač na Umetničkoj akademiju u Novom Sadu i savetnik je pri Uniji nezavisnih filmskih stvaralaca Kinetik kolektiv, Beograd. Parker je trenutno viši predavač na diplomskim i master studijama na Umetničkoj školi Kambervel (London) i Srišti Manipal institutu za umetnost, dizajn i tehnologiju (Bangalor, Indija). Radio je kao viši predavač na diplomskim i master studijama fotografije na Univerzitetu Vestminster, učestvovao  u osnivanju Footnote centra za sliku i tekst u Beogradu sa Miom Ćuk. 

Njegova umetnička praksa ukršta umetnost i dizajn, a realizuje se u raznim medijima, od osmišljavanja izložbi i instalacija u nezavisnim i javnim galerijama, kao i kroz produkciju naručenih i nenaručenih radova iz domena videa, fotografije i grafike. Osnovao je Pure Land štampariju u Londonu 2015, kako bi objavljivao samizdate i komercijalna izdanja, kao i projekte koji obuhvataju kreativno i kritičko pisanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)