"ŽIVKO JOŠ NIJE UMRO,a KA` ĆE NE ZNAMO": Program posvećen velikom reditelju i scenaristi Živku Nikoliću u Galeriji "Nar"

V.V.S.

18. 08. 2023. u 13:25

GALERIJA "Nar" obeležava 22 godine od smrti proslavljenog filmskog reditelja i scenariste Živka Nikolića u starom jezgru Zemuna manifestacijom pod nazivom " Živko još nije umro, a ka` će ne znamo".

ЖИВКО ЈОШ НИЈЕ УМРО,а КА` ЋЕ НЕ ЗНАМО: Програм посвећен великом редитељу и сценаристи Живку Николићу у Галерији Нар

foto Galerija "Nar"

Trodnevna manifestacija počela je parastosom u Hramu Svetog Oca Nikolaja,a potom je u Nar art kafeu (Fruškogorska 19 Zemun) upriličeno sećanje na Živka, gde će biti postavljen spomen ćošak sa muzejskim memorabilijama ovog umetnika.

U večernjim časovima u prostorijama Galerije najavljene su projekcije njegovih najpoznatijih filmskih ostvarenja, promocija Živkove knjige poezije "Sreće i ljubavi" i izvođenje predstave "Poslednji romantik" Petra Nikolića.

Celokupni program traje tri dana, od četvrtka do subote,a svojevrsni kuriozitet i ekskluzivitet jeste da ovaj događaj najavljuje skoru premijeru nedovršenog Živkovog celovečernjeg igranog filma koji će pod naslovom "Živko Nikolić - nedosanjani san" premijerno biti izveden 26. avgusta na Filmskom Festivalu u Herceg Novom, u gradu zavičaju Živka Nikolića u kojem je ovaj genij filma proveo svoju mladost, školovao se, po prvi put sreo i zavoleo umetnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)