KRITIČKI VODIČ KROZ SRPSKI FILM: Sabrani tekstovi Zorana Jankovića i Đorđa Bajića

D.B.M.

04. 08. 2023. u 12:20

FILMSKI kritičari Zoran Janković i Đorđe Bajić objavili su "Kritički vodiča kroz srpski film 2018-2022". U knjizi se nalaze kritički tekstovi o 85 srpskih dugometražnih igranih filmova prikazanih u redovnoj bioskopskoj distribuciji ili na festivalima tokom proteklih pet godina.

КРИТИЧКИ ВОДИЧ КРОЗ СРПСКИ ФИЛМ: Сабрани текстови Зорана Јанковића и Ђорђа Бајића

Ema Bednarž

Među njima su tekstovi o festivalskim favoritima ("Otac", "Teret", "Oaza", "Heroji radničke klase", "Kelti", "Šavovi", "Strahinja Banović", "Usekovanje", "Kristina") i najgledanijim srpskim filmovima u našim bioskopima (serijal "Južni vetar", "Toma", "Taksi bluz", "Leto kada sam naučila da letim", "Kralj Petar I", "Zlatni dečko""), ali isto tako i o režijama mladih autora u usponu nastalih sa malo novca i puno kreativnosti ("Moj jutarnji smeh", "Ivana Grozna", "Banditi u potrazi za mamom", "Who the Fuck Are You") i žanrovski profilisanim ostvarenjima vrednim gledalačke pažnje ("Ederlezi Rising", "Vampir", "Lihvar"").

Izdavač je Filmski centar Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom