U LESKOVCU SE ODRŽAVA 11. STRINGS: Međunarodni festival i letnja akademija muzike

I. M.

24. 07. 2023. u 14:41

Leskovački kulturni centar već 11 godina organizuje međunarodni festival i letnju akademiju muzike pod nazivom „Strings“. Tokom godina ovaj višednevni festival postao je poznat kao jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u ovom delu Srbije.

У ЛЕСКОВЦУ СЕ ОДРЖАВА 11. СТРИНГС: Међународни фестивал и летња академија музике

foto: GU Leskovac

On ima za cilj popularizaciju umetničke muzike i razvoj mladih muzičkih talenata. I ove godine publika u Leskovcu ima priliku da prisustvuje velikom broju događaja i da uživa u stvaralaštvu umetnika iz zemlje i inostranstva.

Deo ove manifestacije je i koncert Dade Topića, legende jugoslovenskog roka, kao i jednog od najboljih džez pijanista regiona Matije Dedića koji je svirao opus svog oca Arsena Dedića, a najavljen je i koncert simfonijskog orkestra sa solistima Valerijem Sokolovim i Damjanom Saramadićem. Umetnicima će se, za ovu priliku, pridružiti muzičari iz Beogradske filharmonije i Simfonijskog orkestra RTS-a.

Otvorena je i izložba fotografija „Rok momenti“, Ivana Stojanovića iz Kragujevca, a koncert je, u Leskovačkom kulturnom centru, održao i Omladinski kamerni orkestar „Strings“ pod dirigentskom palicom Radeta Pejčića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)