"MUCI" ZA TANJU MANDIĆ RIGONAT: Jednoglasno za režiju "Naš razred" Narodnog pozorišta

V.V.S.

20. 06. 2023. u 17:02

PRIZNANjE za izuzetan rediteljski pristup u  radu sa glumcima i kreativno rediteljsko ostvarenje,sa imenom proslavljenog reditelja i nekadašnjeg upravnika Ateljea 212 Ljubomira Mucija Draškića, jednoglasnom odlukom žirija - pripalo je Tanji Mandić Rigonat za postavku predstave "Naš razred" u Narodnom pozorištu u Beogradu.

МУЦИ ЗА ТАЊУ МАНДИЋ РИГОНАТ: Једногласно за режију Наш разред Народног позоришта

foto: D.Dozet

Žiri (predsednik Svetlana Bojković, Gorica Popović i Tihomir Stanić),istakao je da je dobitnica osim režije, uradila adaptaciju teksta i izbor muzike koja uživo prati njenu rediteljsku koncepciju, smelu, snažnu i bespoštednu. Inače, u najužnoj konkurenciji za ugledno priznanje bile su još dve predstave nacionalnog teatra: "Sitnice koje život znače" Andreja Nosova i "Očevi i oci" Veljka Mićunovića.

"Veliki kvalitet predstave je rad sa mladim glumcima koji su, puni energije, izvrsno izneli ove tragične, surove priče.Danas, u vreme u kome se zlo veoma vidljivo pomalja i preti u svetu i sve nas uznemiruje, predstava "Naš razred" nas bolno podseća na večitu temu borbe dobra i zla - navodi se, između ostalog, u obrazloženju.

Nagrada  za režiju "Ljubomir  Muci  Draškić" ustanovljena je 2005. godine odlukom Ateljea 212 i Skupštine grada Beograda i bijenalno se dodeljuje za predstave nastale na beogradskim scenama. Sastoji se od plakete sa likom Ljubomira Mucija Draškića, rad vajara Miroljuba Stamenkovića, unikatne diplome, rad slikara Ljube Milunovića i novčane nagrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)