RADOVI VITORIJA BJANKIJA U ITALIJANSKOM INSTITUTU: Od tajvanske svile do modernih printova

M.A.K.

14. 06. 2023. u 20:14

ITALIJANSKI institut za kulturu u Beogradu, u saradnji sa galerijom "Drina", predstaviće,od 16. juna do 17. jula, izložbu Vittorio Bianchi: Woven Memory.

РАДОВИ ВИТОРИЈА БЈАНКИЈА У ИТАЛИЈАНСКОМ ИНСТИТУТУ: Oд тајванске свиле до модерних принтова

Foto promo

Svečano otvaranje postavke, koju su priredili Nataša Radojević i Domeniko de Kiriko zakazano je za petak u 16.30 časova.

- Rad Vitorija Bijankija uglavnom se kreće u prostornosti gesta, tačnije gesta laceracije - ističe Domeniko de Kiriko. - Dvodimenzionalna priroda materijala koje Bijanki koristi sistematski se dovodi u pitanje intervencijama koje stvaraju odsustva i otvaraju prolaze ka drugim mogućim dimenzijama, ističući njihovu krhkost, ali istovremeno i radikalnu eleganciju i dragocenost onoga što je iskidano. Tkanine koje umetnik koristi u svojim radovima rezultat su posvećenog istraživanja različitih kultura, od tajvanske svile, italijanskih lampasa, monohromatskih tekstura i složenih printova, ne isključujući savremene tkanine sa tehnološkom matricom. Njegovo umetničko istraživanje takođe se proširuje na proučavanje multikulturalizma, snažno se referirajući na istoričnost i tehnike obrade korišćenih materijala, spajajući ih sa vremenom kojem pripadaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije