IZLOŽBA DELA IZ MUZEJA U VRŠCU I RADOVA JAVORA RAŠAJSKOG: Vremeplov otvorene slike

M.A.K.

25. 05. 2023. u 18:30

DELA iz Gradskog muzeja u Vršcu, izabrana po meri Javora Rašajskog, zajedno sa delima ovog autora, biće pred beogradskom publikom u u Galeriji RTS, od 1. do 25. juna.

ИЗЛОЖБА ДЕЛА ИЗ МУЗЕЈА У ВРШЦУ И РАДОВА ЈАВОРА РАШАЈСКОГ: Времеплов отворене слике

Foto promo

Na otvaranju izložbe nazvane "Muzej kao škola- vremeplov otvorene slike" govoriće članovi Saveta za likovno stvaralaštvo RTS Nikola Kusovac i Đorđe Kadijević, Andrijana Radić, v.d. direktora Gradskog muzeja u Vršcu i Dragana Kuručev, muzejski savetnik.

- I danas, perfektna struktura crteža, minuciozan detalj, bez obzira da li se radi o crtežu, ili slici u ulju, ostaju glavna preokupcija Rašajskog. Uplivi tradicije prethodnih vremena i iskustvo ličnog doživljaja stoje u njegovom radu u plemenitoj ravnoteži sinergije istraživanja - piše u najavi ove postavke. - Svakako, zaslužan u tom istraživačkom poduhvatu jeste i Gradski muzej u Vršcu. Zato u izložbi "Muzej kao škola- vremeplov otvorene slike" još jednom ističemo da nesagledivi kulturni kapital koji čuva ovaj muzej, gde motivaciju nalazi Javor Rašajski, ostaje za generacije naraštaja kao jedna upečatljiva slika istorijskog vremeplova, ostaje kao jedna velika otvorena škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

HRVATI SE NADAJU PADU VUČIĆA, A OVE REČI VLADIKE SERGIJA SVE GOVORE: Dok god raspinju Aleksandra Vučića, znam da nam je dobro krenulo (VIDEO)