CRNOGORSKI "NARODNI POSLANIK": U nacionalnom teataru gostuje predstava Nikšićkog pozorišta

V.V.S.

16. 05. 2023. u 15:11

PREDSTAVA "Narodni poslanik" Branislava Nušića (u adaptaciji i režiji Gorana Bulajića), urađena u koprodukciji Nikšićkog pozorišta i Centra za kulturu Pljevlja, gostuje u sredu 17. maja, na Sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu.

ЦРНОГОРСКИ НАРОДНИ ПОСЛАНИК: У националном театару гостује представа Никшићког позоришта

foto Arhiva "Novosti"

- "Narodni poslanik" je po mnogo čemu odredio Nušićev stvaralački put,a ispostavilo se da isti motivi i tipologija ličnosti opstaje i u istorijskim periodima koji su usledili. Pa, i danas, lik skorojevića koji žudi za vlašću nije ništa neobično i nepoznato. Naprotiv, čini se da je upravo osnovni motiv "Narodnog poslanika" danas aktuelan jednako koliko u Nušićevo doba - kaže umetnički direktor Nikšićkog pozorišta Janko Jelić i podseća da ovaj teatar sa ponosom bavi tekstom velikog komediografa i njegovom univerzalnom temom, posle dugog perioda u kome Nušićevi komadi nisu postavljani na scenama u Crnoj Gori.

Glavnog junaka Jevrema Prokića tumači Stevan Vuković, njegovu suprugu Pavku igra Marija Đurić, a u velikom ansamblu su i Maša Božović, Nikola Vasiljević , Anja Drljević, Matija Memedović, Boban Čvorović,  Milica Kekić, Pavle Bogojević i drugi.

Scenografiju je osmislila Anka Gardašević, a kostime Olivera Eraković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina