PREMIJERNO PRIKAZAN DUGO IŠČEKIVANI NASTAVAK KULTNOG FILMA U "DVORANI MTS": "Munje opet!" startovale trijumfalno

M. N. M.

30. 03. 2023. u 12:31

FILM koji zaista sa pravom od samog nastanka nosi, i tokom svih proteklih godina i decenija održava status kultnog - legendarne "Munje" Radivoja Raše Andrića, najzad je dobio dostojnog naslednika. Tačnije - dugo i s velikim uzbuđenjem iščekivani nastavak, koji je od danas pred publikom u bioskopima širom zemlje, nakon što je prikazan na ekspresno rasprodatim premijernim projekcijama u "Dvorani MTS".

ПРЕМИЈЕРНО ПРИКАЗАН ДУГО ИШЧЕКИВАНИ НАСТАВАК КУЛТНОГ ФИЛМА У ДВОРАНИ МТС: Муње опет! стартовале тријумфално

Novosti/Igor Marinković

Baš kao što i samo ime filma obećava, kao nastavak toliko jako i tako dugo voljenog, besomučno iznova gledanog, prepričavanog, citiranog prethodnika, dodatna garancija za uspeh "Munja 2" je i činjenica da su svi - opet tu. Opet sa potpisom dokazanog hit-mejkera Raše Andrića, pod čijom se rediteljskom palicom okupila kompletna zvezdana ekipa, opet u ulogama koje su mnogima od njih obeležile karijeru, film je sav u znaku te reči iz naslova - opet. Čuje se ona mnogo puta i u scenariju, u replikama i dijalozima koji snažno referišu na prve "Munje". Pop i Mare su opet zajedno, 20 godina stariji, te svakako umorniji i hteli - ne hteli ozbiljniji nego nekada, baš kao i svi ostali. Nedostaje, naravno, nažalost prerano otišli Nebojša Glogovac, ali nije izostao lep omaž njegovom liku, koji je obeležio prvi deo "Munja". Andrić nije propustio da filmski "prokomentariše" i razlike, pa i (ipak, premostiv, ispostaviće se) jaz između te nekadašnje "analogne" i generacije novih klinaca, ove "digitalne" - kojoj je prilagođena i muzika iz "Munja 2", što će svakako dodatno privući i mladu publiku. Nove "Munje" obraćaju se i jednima i drugima podjednako, i pretenduju da ponove uspeh onih starih, u čemu su više no obećavajuće startovale - nateravši publiku svih uzrasta da napuni bioskopske sale - opet.

Sudeći po prvoj večeri prikazivanja, dolazeće generacije klinaca dobile su "svoj" generacijski film, a pripadnici onih starijih priliku da te "današnje mlade" malo bolje upoznaju, dok proživljavaju priču o junacima koji su obeležili njihovu sopstvenu mladost. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)