PROBUDITE SE U DŽUNGLAMA PANAME: Multimedijalna izložba Sare Mudrinić

V.D.

03. 03. 2023. u 21:46 >> 21:46

U subotu, 4. marta u 18 časova u Ostavinskoj galeriji, Kraljevića Marka 8, biće otvorena izložba pod nazivom "DESPERTAR" mlade umetnice Sare Mudrinić.

ПРОБУДИТЕ СЕ У ЏУНГЛАМА ПАНАМЕ: Мултимедијална изложба Саре Мудринић

FOTO: Privatna arhiva

Od 4. do 10 marta svi ljubitelji umetnosti će imati priliku da posete multimedijalnu izložbu mlade umetnice Sare Mudrinić. Svoje duhovno putovanje kroz Panamske Darien džungle predstavlja u projektu pod nazivom "Despertar" što na španskom jeziku znači buđenje.

Sa malom grupom umetnika iz celog sveta, ova Beograđanka je prethodno leto provela na "La Wayaka Current" residency programu u džunglama Paname. Dva meseca bez sata, struje i ogledala, u indijanskom plemenu u divljini gde priroda diktira život javila se spoznaja istine povezivanjem sa prirodom i osećanjima. 

U panamskoj pokrajini Darijen u plemenskim zajednicama živi blizu 1000 ljudi. Sara je na tom putovanju otkrila kako izgleda skroz drugačiji život od onoga kakav danas živimo. Uz slikanje na svili, svakodnevno je sa lokalnim stanovnicima skupljala i pripremala hranu čime se potpuno uklopila u svakodnevnicu panamske džungle.

''Zaključak mog duhovnog putovanja je buđenje. Krenula sam u divljinu sama, sa jednim pokvarenim srcem i stotinu upetljanih misli. Mesečarila sam po džunglama Paname i pažljivo slušala ptice koje ranije nikad nisam videla. Vreme nije postojalo. Kada se odvojiš od fizičkog i zaboraviš otkucaje sata, preostaje samo da se prisetiš otkucaja srca. Igrala sam indijanski ples i stvorila lepotu i ljubav. Videla sam dušu, a srce sam zasadila u prašumi sa košticama pojedenog manga. Tako sam postala besmrtna'' priča umetnica.

Sara Mudrinić rođena je 6.aprila 1992. godine u Beogradu, gde je završila studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti. Bavi se slikanjem na svili i istražuje odnos opipljivog i nevidljivog, snova i unutrašnjeg sveta emocija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa Žao mi je!