MUZIKA I POEZIJA: Koncert u "Gvarnerijusu"

M. N. M.

22. 02. 2023. u 15:00

KONCERT naslovljen "Muzika i poezija" održaće, u petak 24. februara od 19 časova u "Gvarnerijusu", džez pevačica Marija Mone i Aleksandar Karpov, pijanista i kompozitor. Marija Mone izvešće svoje autorske numere, uz klavirsku saradnju Karpova koji je i komponovao muziku.

МУЗИКА И ПОЕЗИЈА: Концерт у Гварнеријусу

Guarnerius

Publika će imati priliku da uživa u muzici, poeziji i pričama o inspirativnim ljudima, koji su rizikovali sve kako bi se posvetili onome što zaista vole.

Maria Mone, ruska pesnikinja i muzičar, završila je Moskovski fakultet za improvizovanu muziku kao džez pevačica. Piše pesme i nastupa na popularnim mestima u Moskvi i drugim ruskim gradovima.

Aleksandar Karpov, ruski kompozitor i pijanista, diplomirao je na Sankt Peterburškom državnom konzervatorijumu Rimski-Korsakov kao dirigent hora. Kao kompozitor sarađuje sa francuskom organizacijom "Runo umetnosti". Njegova dela su izvođena u mnogim koncertnim salama. Uglavnom komponuje savremenu muziku za balete, mjuzikle i muziku za dramska dela. U Rusiji najčešce sarađuje sa koreografom Vladimirom Varnavom i rediteljem Maksimom Didenkom. Kratki film koji je snimio zajedno sa Maksimom izveden je 2019. na festivalu Bauhaus u Vajmaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)