JEVREJI U BEOGRADU: Knjiga Čedomile Marinković o svakodnevnom životu ovoga naroda od 16. veka do Drugog svetskog rata

V.V.S.

02. 02. 2023. u 20:05

U JEVREJSKOM kulturnom centru u Beogradu biće predstavljena knjiga "Jevreji u Beogradu (1521-1942)" Čedomile Marinković, u sredu (8.februara), u izdanju Kreativnog centra.

ЈЕВРЕЈИ У БЕОГРАДУ: Књига Чедомиле Маринковић о свакодневном животу овога народа од 16. века до Другог светског рата

foto:Promo

Ovo delo namenjeno je mladim čitaocima s namerom da se upoznaju sa svakodnevnim životom u Jevrejskoj mahali i drugim delovima grada,zanimljivim običajima i praznicima, poslovima kojima su se bavili, odevanju, ishrani, školovanju, kao i o učešću u kulturnom životu prestonice. Novi naslov u ediciji "Ovako se živelo" namenjeno je čitaocima koji žele da saznaju nešto više o životu Jevreja u Beogradu - od njihovog doseljavanja u prvoj polovini XVI veka do Drugog svetskog rata, kada je nemačka komanda objavila da je "grad čist od Jevreja".

Autorka knjige Čedomila Marinković je istoričar umetnosti, a na promociji će govoriti i Isak Asiel, vrhovni rabin Jevrejske zajednice u Srbiji, Vesna Bikić, naučna savetnica u Arheološkom institutu u Beogradu, Barbara Panić, kustoskinja Jevrejskog istorijskog muzeja u Beogradu, Slobodan Bubnjević, predsednik žirija za dodelu Nagrade "Neven" u oblasti popularne nauke i pisac Božidar Stanišić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!