U KONKURENCIJI TRIDESET ROMANA: Objavljen širi izbor za nagradu "Beogradski pobednik"

V.V.S.

04. 01. 2023. u 17:13

ZA nagradu "Beogradski pobednik" nadmetaće se trideset romana koji su se našli u širem izboru za književnu nagradu - saopštila je Biblioteka grada Beograda.

У КОНКУРЕНЦИЈИ ТРИДЕСЕТ РОМАНА: Објављен шири избор за награду Београдски победник

Foto: Arhiva VN

Žiri (u sastavu Predrag Petrović, Vesna Trijić, Petar Pijanović, Slađana Ilić i Nataša Anđelković) uži izbor objaviće 9. januara.

Inače, U konkurenciji su Jovica Aćin i "Hodočašće u Sodomu", "The bodigard" Radivoja Bojičića, "Vlastelinstva" Bojana Vasića, Slavica Garonja i "Šapati male Vlaške", "Mrtvi na dodir" Ana Marije Grbić i "Jelen noći" Dragana Jovanovića Danilova.

Za nagradu se nadmeću i Ivana Dimić sa romanom "Iz mrtvog ugla", Saša Dimoski i "Između svetova", "Deca Nedođina" Miloša Ilića, "Zenonov put" Kornelija Kvasa, Vladimir Kecmanović sa "Kad đavoli polete", kao i Vladimir Konečni i "Žudeći za Oljom". U širem izboru su se našli Vladimir Kopicl i "Paklena putarina", Emir Kusturica i "Vidiš li da ne vidim", "Zemunska knjiga mrtvih" Predraga Markovića, "Muk" Gorana Milašinovića,Saša Mladenović sa "Kozjim ustankom" i Mirjana Novaković - "Mir i mir".

"Beogradskog pobednika" mogao bi da dobije i Dalibor Pejić i "Mesečari", Goran Petrović sa romanima "Papir sa vodenim znakom" i "Ikonostas sveg poznatog sveta", Đorđe Pisarev "Na mesečevom mostu", "Dečak sa Fanara" Saše Radojčića i "Leptirova odbrana" Miloja Radovića. Tu su i Sanja Savić Milosavljević sa romanom "Teferič na Slaviji", Siniša Soćanin i "Mapa oproštaja", Dejan Simonović ("Sotona u soliteru"), Miloš Tomaš i Annus Mirabilis, "Bergotova udovica" Bore Ćosića i "Rod oraha" Dragana Hamovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)