U POSLEDNJOJ ULOZI ĆEMO GA TEK GLEDATI: Preminulog glumca Davora Janjića videćemo poslednji put na platnu u "Oluji"

A. P.

30. 11. 2022. u 09:41

POZNATI bosanskohercegovački glumac Davor Janjić preminuo je iznenada, u Beogradu, u 54. godini. Ostaće upamćen po saradnji sa rediteljem Ademirom Kenovićem, kod koga je igrao u nekoliko filmova, ali je njegova najpoznatija uloga ona mladog Nihada u "Ovo malo duše".

У ПОСЛЕДЊОЈ УЛОЗИ ЋЕМО ГА ТЕК ГЛЕДАТИ: Преминулог глумца Давора Јањића видећемо последњи пут на платну у Олуји

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Rođen je u Tuzli 1969. godine. Studirao je glumu u Studiju za mlade glumce i na Akademiji u Sarajevu, a uloga Nihada u Kenovićevom filmu bila je njegov debi. Već sa sledećom ulogom u filmu "Život sa stricem" nagrađen je kao najbolji mladi glumac na Festivalu u Montrealu. Saradnju sa Kenovićem nastavio je u njegovom "Kuduzu", "Savršenom krugu", igrao je Čaruginu desnu ruku u filmu "Čaruga" Rajka Grlića, kod Emira Kusturice u ostvarenjima "Život je čudo" i "Na mlečnom putu"...

"Život sa stricem", Foto Printskrin

A na vest o Davorovoj iznenadnoj smrti mnogi citiraju čuvenu rečenicu njegovog Nihada:

"Čovjek ti je, Senada, teški hajvan. I ono malo duše što ima, šejtan mu je dao da mu bude teže".

- Šokiran sam, pretužan, izgubili smo jednog od najtalentovanijih glumaca - rekao je Kenović medijima povodom smrti svog čestog saradnika.

Gotovo dve decenije Janjić je živeo i radio u Sloveniji, da bi se nedavno preselio u Beograd. Poslednju ulogu, u kojoj ćemo ga tek gledati, ostvario je u filmu i seriji "Oluja" Miloša Radunovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POŽALILI SE: Hrvatski konobari otkrili šta doživljavaju posle uvođenja EVRA