NESVAKIDAŠNJA IZLOŽBA U KRALJEVU: "Glasovi koji traju" i dalje privlače pažnju građana

G. ĆIROVIĆ

28. 10. 2022. u 13:37

NESVAKIDAŠNjA izložba na otvorenom pod nazivom „Glasovi koji traju“, postavljena ispred zgrade kraljevačke Gradske uprave još sredinom aprila ove godine povodom obeležavanja 140 godina od proglašenja imena Kraljeva, i dalje privlači pažnju i stanovnika i posetilaca grada na Ibru.

НЕСВАКИДАШЊА ИЗЛОЖБА У КРАЉЕВУ: Гласови који трају и даље привлаче пажњу грађана

G.Šljivić

Ovdašnja Narodna biblioteka „Stefan Prvovenčani“ je, naime, na stubovima zgrade postavila ukupno 15 panoa sa stihovima poznatih kraljevačkih preminulih pesnika koji su u Kraljevu živeli i stvarali i svojom poezijom učinili ovaj grad značajnom kulturnom sredinom.

G.Šljivić

Stihovi Dušana Stojića, dugogodišnjeg novinara "Novosti"

U sklopu ove postavke, zaintersovani su u prilici da pročitaju stihove Bogdana Mrvoša, Zorana Veskovića, Slobodana Lazovića, Draginje Urošević, Milana Đokića, Ljubiše Mišića, Dušana Stojića, preminulog dugogodišnjeg novinara „Novosti“, Vasilija Milojevića, Radomira Prodanovića i drugih koji su svojom poezijom ostavili snažan pečat u kraljevačkom stvaralačkom nasleđu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)