AKVARELI NA PUTU: Neobična izložba u Zrenjaninu, inspiracija pejzaži ovekovečeni u pokretu

B. G.

18. 10. 2022. u 17:51

SLIKARSKI tandem Milica Milićević i Milan Bosnić, koji od 2005. godine rade na zajedničkim projektima, u ponedeljak 24. oktobra, u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu, od 12 časova, predstaviće svoj rad Na putu (On the road ), kada su se automobilom vozili od Beograda do Madrida.

АКВАРЕЛИ НА ПУТУ: Необична изложба у Зрењанину, инспирација пејзажи овековечени у покрету

Foto: Savremena galerija Zrenjanin

Rad sa ukupno stotinu akvarela koji doslovno prate njihov put od Đenove do Avinjona, ukljućuje i nešto što se u filmskoj industriji naziva sabtajtl, uz instrukcije kojim putem ići, a  umetnici takođe sugerišu na šta obratiti pažnju, ukazujući na svoje impresije i osećanja tokom putovanja.

Italijanske i francuske scene postaju pozadina ove ponekad veoma lične naracije koja se kreće od navigacije do ličnog dnevnika i putopisa, a većina fotografija po kojima su radovi izvedeni je napravljena iz kola u pokretu. 

Katalog izložbe sadrži reprodukcije svih 100 akvarela kao i tekstove Saše Janjića, istoričara umetnosti iz Beograda i Slavice Žarković, istoričarke umetnosti i više kustoskinje Savremene galerije Zrenjanin, dok je dizajn uradio Mane Radmanović, vizuelni umetnik i grafički dizajner iz Beograda.

BONUS VIDEO - SEĆANjE NA FILMSKU DIVU: Milena Dravić
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)