ČETIRI DANA DOBROG ZVUKA U SNP: Najavljen Novosadski džez festival, deo programa Evropske prestonice kulture

S. B.

18. 10. 2022. u 17:04

OVOGODIŠNjI Novosadski džez festival, kao sastavni deo programskog luka Evropske prestonice kulture, „Druga Evropa“, biće održan od 16. do 19. novembra na sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta.

ЧЕТИРИ ДАНА ДОБРОГ ЗВУКА У СНП: Најављен Новосадски џез фестивал, део програма Европске престонице културе

S.B.

To su danas u razgovoru sa novinarima potvrdili Vitomir Simurdić, selektor, Mina Kočić i Miljana Kozarov, producenti manifestacije, na kojoj će u četiri festivalske večeri biti održano osam koncerata.

- Festival će otvoriti Big bend RTS na čelu sa Stjepkom Gutom, kao tribjut tu Ted Džons, što će biti prvorazredni nastup, s obzirom na to da zahtevne aranžmane retko ko u Evropi radi. Isto veče nastupiće i jedanaestočlani sastav Vladimira Nikolova, kompozitora, dirigenta i gitariste- kaže Simurdić.

Druge festivalske večeri je koncert trubača iz Norveške, Nilsa Petera Molvajera, koji je pre tri i po decenije kao mlad umetnik nastupao na Novosadskom džez festivalu, a ovaj put dolazi, kako organizatori ističu, kao najzanimljivija pojava evro-džeza. Za njim sledi nastup okteta Jovana Maljokovića, pojačan kamernim orkestrom Roberta Lakatoša.

Kvartet Jana Fečana, saksofoniste iz Češke otvoriće treće festivalsko veče na kojem će takođe novosadski pijanista, Aleksandar Uzelac sa svojim triom, predstaviti novi album. To veče zatvoriće trio Vladimira Samardžića sa gitaristom, Nenadom Gajinom i miljenikom novosadske publike, bubnjarem, Vladimirom Konstatinovićem.

Završno veče na programu je koncert saksofoniste Čika Frimena sa njegovim Egzotika triom.

Ulaznice za Novosadski džez festival su od danas u prodaji, pa tako karta za koncert košta 700 dinara, dnevna karta 1.000 dinara a komplet za ceo festival, 2.500 dinara.

BONUS VIDEO - LEGENDA O DžENIS DžOPLIN: Njena popularnost ne jenjava


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna