ČITAOCI "NOVOSTI" ODLUČILI: Zlatna antena za najpopularniji glumački par Milici Pavlović i Milošu Timotijeviću (FOTO)

J. BANjANIN

06. 10. 2022. u 22:56

JEDINA smotra u jugoistočnoj Evropi koja vrednuje TV ostvarenja, Međunarodni festival drama i serija (FEDIS), završena je sinoć u Domu omladine. Crvenim tepihom prošetala su se najznačajnija lica domaće produkcije serija i na svečanoj dodeli primila laskave nagrade Zlatna antena žirija i publike.

ЧИТАОЦИ НОВОСТИ ОДЛУЧИЛИ: Златна антена за најпопуларнији глумачки пар Милици Павловић и Милошу Тимотијевићу (ФОТО)

Foto P. Milošević

Ubedljivo najbolja serija je "Crna svadba" u produkciji kuća "Fajerflaj" i "Telekom Srbija". Triler-misterija odnela je i nagrade za najbolju fotografiju (Igor Marović), muziku (Biljana Krstić i Dragomir Stanojević) i montažu (Nenad Pirnat). Preuzimajući nagradu u vrednosti od 80.000 dinara Boban Jeftić, iz produkcije "Fajerflaj", primetio je da živimo u fantastično vreme kada ima toliko dobrih TV serija i zahvalio se "Telekomu" što je imao hrabrosti da uđe u netipičan projekat.

Epitetom najgledanije "okitila" se istorijska drama "Nečista krv", kojoj je pripala i Zlatna antena za najbolji kostim (Marina Medenica).

- Veoma je zanimljivo da je 2022. u Srbiji, šta god ko mislio, najgledaniji Bora Stanković i Voja Nanović - istakao je Milutin Petrović, koji sa Goranom Stankovićem potpisuje režiju.

I istorijskoj drami "Vreme zla" pripalo je više Zlatnih antena. Sanja Savić Milosavljević, koja je trilogiju Dobrice Ćosića pretočila u 15 epizoda, nagrađena je za najbolji scenario. Ova serija donela je priznanja i Isidori Simjonović i Nebojši Dugaliću za uloge ćerke i oca, odnosno Nađe Luković i Bore Lukovića Puba. Dugalić je jednako dobar bio i kao Milojević u "Državnom službeniku" i time "osigurao" Zlatnu antenu "Ljubiša Samardžić" za glavnu mušku ulogu.

- Posebno se radujem što postoji ovakav događaj koji nagrađuje mnogo sve ljude koji su učestvovali i bili kreatori unutar složenih ostvarenja zvanih serija ili film. Veoma je važno da svi oni koji su bili kockica u mozaiku budu prepoznati - rekao je Dugalić.

Foto P. Milošević

Najbolju glavnu žensku ulogu odigrala je Sonja Kolačarić, a Zlatnu antenu "Milena Dravić" pripala joj je za rolu Marije Garčević u "Močvari 2". Sonja je naglasila važnost festivala i poželela da se podigne na još viši nivo i da se i dalje podržava stvaranje serija koje su mukotrpan rad velikog broja ljudi, a na zadovoljstvo mnogih.

Čitaoci našeg lista odlučili su da Zlatna antena za najpopularniji glumački par pripadne Milici Pavlović i Milošu Timotijeviću, koji su osvojili čak 30.349 glasa. Muzička zvezda je ponela "teret" dva zlata jer je glumac sinoć bio na Islandu odakle se javio video-porukom i naglasio da je uvek najlepše kada dobijete nagradu publike.

- Da mi je pre samo godinu dana neko rekao da ću deliti pozornicu sa svima vama, ne bih mu verovala. Velika je čast biti ovde posle prve glumačke uloge. Zahvalila bih se festivalu, "Večernjim novostima", "TV novostima" i naravno publici koja nas je izglasala jer bez nje ništa ne bi bilo moguće - rekla je Milica.

Foto P. Milošević

Glumačko otkrovenje godine je Sara Simović ("Ubice mog oca 5"), priznanje Zlatna antena za sveukupan doprinos TV produkciji dodeljena je Olgi Odanović, za režiju tinejdž horor misterije "Blok 27" nagrađeni su Momir Milošević i Milica Tomović, dok je hrvatska drama "Područje bez signala" bila najpopularnija serija iz regiona prikazana na našim malim ekranima.

NEZABORAVNI MARKO ŽIVIĆ

IZUZETNO dug aplauz prisutni u Domu omladine uputili su prerano preminulom Marku Živiću. Nezaboravnom glumcu pripala je Zlatna antena za najbolju mušku epizodnu ulogu i to u seriji "Branilac".

Foto P. Milošević

- Zahvaljujem na nagradi i aplauzima koji svima nama mnogo znače. Za nekoloko dana navršiće se godina kako Marko nije sa nama. Ovo je bila njegova poslednja uloga i rola koja je njemu neverovatno mnogo značila. Ako postoji nešto lepo i drago u celoj situaciji, to je što je nagrađen za ovu ulogu. Marko je uvek novčane delove nagrada dodeljivao u humanitarne svrhe i ovog puta će biti tako - rekla je Živićeva sestra Nevena.

 BONUS VIDEO - SEĆANjE NA FILMSKU DIVU: Milena Dravić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega