REDITELJ DRAGOSLAV LAZIĆ PREDSEDNIK ŽIRIJA 12. FEDISA: Ostalo malo do finala

Jl.B.

25. 09. 2022. u 21:39

POČETAK 12. Međunarodnog Festivala drama i serija (FEDIS) se bliži, a već su poznata i imena članova žirija koji će odlučivati o dobitnicima Zlatnih antena. Ove godine, predsednik Stručnog žirija, biće naš proslavljeni reditelj Dragoslav Lazić, u čiju su biografiju upisani brojni nagrađivani filmovi.

РЕДИТЕЉ ДРАГОСЛАВ ЛАЗИЋ ПРЕДСЕДНИК ЖИРИЈА 12. ФЕДИСА: Остало мало до финала

Foto Promo

Ipak, najveći trag, ostavio je sa serijama "Parničari", "Muzikanti", "Ljubav na seoski način", "Građani sela Luga", "Doktorka na selu"... U ovogodišnjem Stručnom žiriju nalaze se i Jelena Jovović, urednica "TV Novosti", Radenko Marković, profesor Fakulteta dramskih umetnosti, Zoran Panović, novinar, i Mia Begović, glumica.

Strukovni žiri predvodi Sonja Damjanović, koja je nominovala kolege glumce, a slede Jelena Stolica (režija), Željko Hubač (scenario), Igor Šunter (fotografija), Ana Golumbovski (montaža), Ašok Murti (kostim) i Dejan Pejović Peja (muzika). Nagrade Zlatna antena dodeljuju se, na osnovu mišljenja Stručnog žirija i Strukovnog žirija, u 13 kategorija. Nagrade publike dodeljuju se za najgledaniju seriju iz Srbije, najpopularniju seriju iz regiona, dok čitaoci "Novosti" biraju najbolji glumački par. FEDIS će biti održan od 4. do 6. oktobra u Domu omladine u Beogradu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri