ODLAZAK AFORISTIČARA: Preminuo Zoran T. Popović

M. N. M.

09. 08. 2022. u 12:05

JEDAN od najistaknutijih srpskih aforističara Zoran T. Popović preminuo je juče posle kraće bolesti, u šezdeset petoj godini, u Opštoj bolnici u Pančevu.

ОДЛАЗАК АФОРИСТИЧАРА: Преминуо Зоран Т. Поповић

Foto: Arhiva

Rođen 1957. godine u Somboru, od najranijeg detinjstva živeo je u Pančevu. U bogatoj radnoj karijeri, pored ostalog, radio je u "Utvi" i bio je direktor Doma kulture u Kačarevu kod Pančeva. Bio je osnivač međunarodnog festivala humora i satire "Žaoka" koji je održavan u Kačarevu.

Najviše je pisao satirične aforizme, ali i kratku formu o ženama i muškarcima, o sportu i za decu. Godinama je bio saradnik našeg lista, a svoje aforizme redovno je objavljivao u Kulturnom dodatku "Večernjih novosti". Njegovi aforizmi objavljivani su i u "Ježu", "Pančevcu", "Politici", "Danasu", Ninu, "Književnim novinama"...

Autor je dvanaest zbirki aforizama. Prva njegova knjiga "Organizovano rasulo" pojavila se 1994, a poslednja "Dođoh, videh, prebegoh" 2019. Nosilac velikog broja priznanja, 2015. je postao i laureat velikog svetskog priznanja "Fondacije Nadži Naman" iz Libana.

Bio je član Udruženja književnika Srbije, Beogradskog aforističarskog kruga i Udruženja književnika i književnih prevodilaca Pančeva.

Sahrana Zorana T. Popovića će biti u sredu, 10. avgusta u 12 časova na Novom groblju u Pančevu, a komemoracija će se održati istog dana u 14 časova u Gradskoj biblioteci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju