UMETNICA IZ PARIZA ANDREA VAMOŠ PRVI PUT PRED PUBLIKOM U BEOGRADU: Virtuelne slike svakodnevice

M.A.K.

20. 07. 2022. u 15:41

ROĐENA u Parizu 1981. u porodici doseljenika iz Srbije, Andrea Vamoš je u "gradu svetlosti" završila Akademiji lepih umetnosti, a samostalnom izložbom, pod nazivom "36 PAUSES/36 POZA", predstaviće se premijerno beogradskoj publici u Galeriji ULUS-a (Knez Mihailova 37).

УМЕТНИЦА ИЗ ПАРИЗА АНДРЕА ВАМОШ ПРВИ ПУТ ПРЕД ПУБЛИКОМ У БЕОГРАДУ: Виртуелне слике свакодневице

Foto Galerija ULUS

Postavka njenih radova biće otvorena u četvrtak 21. jula od 19 časova, a publika će moći da je vidi 30. jula. Umetnica se, kako piše u najavi, fokusira na fotografske medije i gradi leksikon forme za stvaranje nove slike između apstrakcije i stvarnosti. Za ovu prvu izložbu u Beogradu, razmišljajuću  o njoj s jedne strane kao povratak poreklu, a s druge strane kao novi estetski doživljaj, Andrea Vamoš paralelno stavlja svoju ličnu istoriju i njen uticaj na viđenje prostora vremena, materijala i sećanja uzetih kao temelj izfradnje našeg identiteta.

- Ona briše granice između crtanja, pisanja, tradicionalne i digitalne fotografije i poziva publiku da učestvuje u doživljaju "puštanja" sopstvenih obeležja u apstraktnom, zamišljenom, efemernom prostoru - vremenu koje nas distancira od stvarnosti, i isto u neposrednosti toka virtuelnih slika našeg svakodnevnog života - poručuju iz Galerije ULUS-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati