ŽIVOT U GRADU: Izložba srpskih i francuskih umetnika u KCS u Parizu

Goran Čvorović - stalni dopisnik iz Pariza

03. 06. 2022. u 22:46

U GRADU - naziv je grupne izložbe srpskih i francuskih umetnika koji stvaraju u Parizu, a koja je sinoć otvorena u Kulturnom centru Srbije.

ЖИВОТ У ГРАДУ: Изложба српских и француских уметника у КЦС у Паризу

Foto G. Č.

Reč je o kontemploralnim stvaraocima čiji radovi za temu imaju svakodnevicu oko života u gradu. Sa svojim delima, koja uglavnom imaju apstraktnu i simboličnu notu, predstavili su se Brankica Žilović, Ivan Milišić, Mihael Milunović, Bogdan Pavlović, Miško Pavlović, Mihailo Stanisavac, Marko Velk (Veličković), Ana Foka, Erik Delmar, Mark Goldštajn, An Gijotel, Olivije Morel, Andre Pale, Rafael Reno i Režis Senek. Komesar izložbe je Bogdan Pavlović.

- Iskustvo koje imamo pri ulasku u poznati ili nepoznati grad je uvek jedinstveno. Može pokrenuti veoma različita i često kontradiktorna pitanja - ističe Pavlović.

Petnaest umetnika je pokušalo da slikama i skulpturama odgovori na različita pitanja, među kojima su i ono da li se identitet dotičnog grada nalazi u njegovoj arhitekturi ili u stanovništvu koje ga naseljava?

Neka od pitanja koja su dobila likovne odgovore je i da li grad čine njegova istorija ili mitovi koji su oko njega sagrađeni, te u kojoj meri grad uslovljava naše živote, ponašanje i osećanja?

Da li se jedan grad posećuje, ili se doživljava, suština je oko koje je postavljena izložba.

Postavka će trajati do 13. juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna