JAKOVLJEVIĆ POSTAJE SUPERHEROJ: Na snimanju šeste sezone serije "Ubice mog oca", reditelja Miloša Kodema

JELENA BANjANIN

28. 05. 2022. u 10:38

ZAGUŠLjIV prestonički klub u kom trešti muzika mali je da primi svu mladež željnu provoda i zabave. U epicentru, na belom dvosedu, sedi sedokosi i sedobradi, ali markantni gospodin. Društvo mu pravi mlada zgodna devojka u kratkoj srebrnoj haljini. Kao pravi džentlmen, čim je primetio da je nestalo pića, iskusni "gospodar noći" zatražio je šampanjac. Konobar uvaženom gostu ubrzo donosi kiblu iz koje još brže izvlači pištolj. Čuju se dva pucnja, a zatim još dva. Nastaje vriska, panika i opšti metež. Na crni pod pada kelner u beloj košulji po kojoj se razliva krv.

ЈАКОВЉЕВИЋ ПОСТАЈЕ СУПЕРХЕРОЈ: На снимању шесте сезоне серије Убице мог оца, редитеља Милоша Кодема

Foto Nikola Skenderija / Irena Canić

"Stop, stop! Odličan!" - čuje se glas reditelja Miloša Kodema, posle ove, više puta ponovljene scene u kojoj se pojavljuje Arben Curnaj, jedan od najiščekivanijih likova serijala "Ubice mog oca". Ekipa "TV novosti" pratila je snimanje šeste sezone i zabeležila ekskluzivne kadrove. Od scenaristkinje Nataše Drakulić saznajemo da su u toku dana imali sedamnaest glumaca, što se retko dešava.

- Snimamo ozbiljne scene, koje su nam veoma bitne za radnju i zahtevaju mnogo veću koncentraciju. Kada imaš sedamnaest ljudi, imaš sedamnaest hiljada mogućnosti da pogrešiš. Sada smo videli scenu noćnog života Beograda, u kome uživa lik kog smo najviše čekali u seriji - ubica Aleksandrovog oca, Arben Curnaj, kralj kokaina. Igra ga Nikola Ristanovski, koji je sjajan u toj ulozi. Perfektno govori albanski, hvalio ga je i albanolog koga smo imali. Dugo sam želela sa njim da radim, i drago mi je što smo se sad uklopili - kaže Nataša Drakulić.

I evo ga pred nama. Dok se menja položaj kamermana, Nikola Ristanovski daje savete mladoj Oliveri Peruničić sa kojom deli kadar i traži pomoć oko izgovora replike na albanskom. Glumac koji je rođen u Češkoj, a odrastao u Tetovu, u Severnoj Makedoniji, objašnjava da je gluma na stranom jeziku uzbudljiva.

- Jezik nije samo poznavanje sintakse i gramatike nego i upoznavanje mentaliteta, humora, strahova, viceva na tom jeziku. To je veliko bogatstvo za mene - objašnjava Ristanovski i dodaje da uvek traži razloge zašto je neko loš i misli da je to, ne samo duboko hrišćanski nego psihološki opravdano. - Kod ovog lika naizgled vrlo malo može da se opravda, ali sa druge strane likovi kao što je ovaj zapravo postoje svuda. Naizgled beskrupulozni, sa moralnim ili nemoralnim načelima. Čovek ima potrebu za dodatnom moći u životu onog trenutka kada se uplaši da je smrtan. I onda se uvek nekako rastužim na čoveka koji je u potrazi za superiornošću i dominacijom. I bude mi ga malo žao. I smrt je deo ove serije i ne zna se ko će koga da ubije. Ja ću možda nekoga da ubijem, ali, ko zna da li ću uspeti. Možda namerno, ali slučajno neću.

Na pitanje da li će njegovom junaku možda neko da presudi, kao što smo naslutili u sceni, glumac ističe:

- Boriću se do kraja, do poslednjeg daha, da me ne ubiju.

A na to što reditelj priča da baš on igra naslovnu ulogu, Nikola Ristanovski kroz smeh kaže: "Ma, šali se on, naravno. Nisam ja otac".

Jedan od aktera zastrašujuće scene u klubu je i telohranitelj Arbena Crunaja, koga igra Ivan Jevtović.

- Moj junak je Gaši, ako može tako da se nazove, pošto uvek moramo da branimo naše likove. Ne znam mu ime, možda je tajnovito, ali svakako je deo ekipe koja se suprotstavlja poznatim junacima. To je dugo očekivan i uzbudljiv sukob. Uvek sam raspoložen da saznajem nove veštine kojima glumac može da raspolaže. U ovom zadatku sam u različitim scenama mogao da se isprobam u scenskim borbama koje su me podsetile na studentske dane, a koje sam kasnije i predavao. Pretpostavljam da ćemo i u ovoj sezoni biti uverljivi, što je seriju i učinilo ovako gledanom.

- Znamo šta se nedavno desilo nekim veličanstvenim glumcima, tako da smo sve pripremili kako treba. Svi su bili veoma koncentrisani, i verujem da će to biti ubedljiva scena - zaključuje Ivan Jevtović.

Nakon što se prašina slegla, a ljudi razbežali na mračne ulice grada, ostao je mrak na mestu zločina i dva beživotna tela.

Na scenu stupaju predstavnici reda i zakona, odnosno glavni junaci serije "Ubice mog oca". Prvi među njima je Zoran Janketić (Miodrag Radonjić), koji se u novoj sezoni "ušuškao" na mesto direktora beogradske policije. Deo ekipe su i forenzičari, koji su spremni da razotkiju sve do poslednjeg detalja. Pod belim skafanderom i maskom dobroćudnog Save, krije se poznati glumac Slavko Štimac.

- Bilo je svakakvih slučajeva i mnogo uviđaja. I ovaj je standardan za ovu profesiju. Ovo mi je dobro poznat osećaj. Serija, ipak, dugo traje i već smo uhodana ekipa. Tu su poznata lica iz prethodnih sezona, godinama smo zajedno, tako da sve teče veoma glatko.

U paru sa Štimcem je i Nina Janković Dičić koja tumači Jelenu, forenzičarku, ali i devojku glavnog junaka Aleksandra Jakovljevića (Vuk Kostić).

- Jelena od prve sezone ima buran ljubavan život. O šestoj sezoni mogu samo da kažem da je veoma uzbudljiva i da gledaoci ne mogu ni da zamisle kroz šta ćemo sve da prolazimo. Jelena sada ima veoma bitnu ulogu, vraća se poslovnim obavezama, a što se ljubavi tiče, neka za sada ostane tajna. Verovatno će biti i komplikovanije nego do sada.

Iako je bilo dramatično na kraju pete sezone, Jakovljević ostaje živ i postaje superheroj. Saznajemo da Aleksandra nikad nismo videli ovakvog, sa drugim izrazom lica i fizionomijom. Novost je da u ovom trenutku više ne radi u policiji.

A ovu sezonu obeležiće kocka, koja će bačena da otkrije nove zločine. Sa time se, pored borbe sa jednim od najvećih narkobosova u regionu, suočavaju policijski inspektori.

- Kad je o kocki reč, mora da se radi vrlo oprezno, ako je moguće, jer to brzo iz igre pređe u zavisnost. A onda i u veće probleme, kao što je pozajmljivanje novca, što može dovesti do rasturanja porodica, a kasnije i do zločina. Vlada je tihi inspektor koji sve gleda da reši na, uslovno rečeno, miran način. Kao većina inspektora reaguje racionalno, a ne emotivno, ali to je i normalno. To je lik koji mi je mnogo drag jer smo počeli da ga gradimo pre pet, šest godina i rastemo zajedno, ja kao mladi glumac, a on kao mladi inspektor - kaže Ivan Zablaćanski.

Nezaobilazan deo ekipe postala je i Isidora Građanin kao tužiteljka Tanja, koja u stopu prati policiju na uviđajima i ispitivanjima.

- Upoznali smo je kao mladu pripravnicu, koja je sada u tužilaštvu na višoj poziciji, ali su joj i dalje neke stvari nepoznate i videćemo kako će se uklopiti u ekipu inspektora koji ne postupaju uvek "školski" na šta je ona navikla. Drago mi je što se ova sezona bavi kockanjem jer smatram da je to danas veliki problem. Vidimo na svakom koraku kako sada niču razna mesta za klađenje i mislim da je važno da se time više pozabavimo.

Ako je suditi po scenama kojima smo svedočili, očekuje nas uzbudljivih i napetih novih 12 epizoda, u produkciji "Dandeliona", "Filma danas" i "Telekoma Srbije", a koje kao autori potpisuju Nataša Drakulić i Predrag Gaga Antonijević.

POJAČANjA U GLUMAČKOJ EKIPI

SCENARISTKINjA Nataša Drakulić otrkila nam da će u ovoj sezoni biti pojačanja u glumačkoj ekipi, a među njima je i Tarik Filipović, za koga ističe da je šarmantan i beskrajno duhovit. Što se tiče mlađe generacije, tu su Slaven Došlo, koji igra jednu od glavnih uloga, Milan Kolak, Aleksandar Dimitrijević, Miloš Vlalukin i Sonja Damjanović, kao i mnogo glumaca iz filma "Dara iz Jasenovca".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)