HRABROST NARODA: Nastavljeno snimanje filma "Heroji Halijarda"

A. P.

24. 05. 2022. u 16:12

OVIH dana nastavljeno je snimanje igranog filma "Heroji Halijarda" i TV serije "Vazdušni most", započeto prošle godine, u režiji Radoša Bajića, i u produkciji "Kontrast studija".

ХРАБРОСТ НАРОДА: Настављено снимање филма Хероји Халијарда

Foto: Promo

Projekat je inspirisan najvećom pojedinačnom akcijom spasavanja savezničkih pilota iza neprijateljskih linija, poznatom po kodnom imenu "Operacija Halijard". U ovoj akciji, u leto 1944, predvođen Jugoslovenskom vojskom u otadžbini, pod komandom Draže Mihailovića (koga igra Nebojša Ljubišić), sa improvizovanog aerodroma u selu Pranjani u podnožju Suvobora, srpski narod je, uz velike žrtve i odricanja, od sigurne smrti spasao 508 američkih i drugih savezničkih pilota.

- Ovog leta, u periodu od dva meseca, naša ekipa će snimati ključne scene ove velike istorijske priče. Verujem da ćemo uspeti da ostvarimo plan i da napravimo veliko delo o patriotizmu i dobročinstvu našeg naroda, ali i o bratoubilaštvu, podelama i raskolima - kazao je izvršni producent i direktor produkcije Nedeljko Bajić.

Premijera filma "Heroji Halijarda" planirana je za jesen 2023, a nakon toga će na RTS i kanalu Superstar biti prikazana i šestodelna TV serija "Vazdušni most".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba